اگر در خصوص مراحل ترخیص خودرو از پارکینگ سوالی دارید
اگر در خصوص مراحل ترخیص خودرو از پارکینگ سوالی دارید
نیروی انتظامی ممکن است به دلایل مختلفی خودروی افراد را توقیف کند. برخی از دلایل رایج توقیف خودرو می تواند پارک در مکان های پارک ممنوع، انجام حرکات نمایشی، استفاده از مواد روان گردان و الکلی هنگام رانندگی و... باشند. در هر صورت چه صاحب خودرو در آن باشد چه نباشد، امکان دارد که نیروی انتظامی خودرو را توقیف بکند. خودروهای توقیف شده، توسط جرثقیل به پارکینگ منتقل می شود.
برای ترخیص خودروی توقیف شده خود از پارکینگ، باید به پارکینگ مربوطه مراجعه کنید. پس از مراجعه به پارکینگ، ارائه مدارک و سپری کردن مراحل ترخیص می توان خودرو را ترخیص کرد. برای ترخیص خودرو از پارکینگ همچنین لازم است که خلافی خود را تسویه کرد. در این مقاله تمام نکاتی که باید برای ترخیص خودرو از پارکینگ دانست، اعم از نحوه ترخیص اینترنتی، مدارک مورد نیاز و مراحل ترخیص خودرو از پارکینگ توضیح داده شده است.
نحوه ترخیص خودرو از پارکینگ
اگر نیروی انتظامی خودروی شما را توقیف کرده است، از افسر سوال کنید که خودرو به کدام پارکینگ منتقل شده است. اما اگر زمان توقیف خودرو حضور نداشته اید، ابتدا با پلیس 110 تماس گرفته و مطمئن شوید که مراجع قانونی خودروی شما را توقیف کرده اند و خودرو به سرقت نرفته است. پس از آن می توانید آدرس و شماره تماس پارکینگ را از پلیس 110 دریافت کرده و برای ترخیص خودرو از پارکینگ مراجعه کنید.
هنگام توقیف خودرو، لازم است که برگه جریمه و نامه ارجاع به ستاد ترخیص خودرو را از افسر مربوطه دریافت کنید. اگر هنگام توقیف خودرو حضور نداشته اید و خودرو توسط جرثقیل به پارکینگ منتقل شده است، باید پس از تماس با پلیس 110 و گرفتن آدرس پارکینگ، به پارکینگ مورد نظر مراجعه کنید. در آنجا نامه ارجاع به ستاد ترخیص خودرو به همراه برگه جریمه به شما داده می شود. با در دست داشتن مدارک لازم به همراه نامه ارجاع، می توانید به ستاد ترخیص خودرو مراجعه کنید.
اگر خودرو به دلیل تمام شدن بیمه شخص ثالث توقیف شده باشد، باید ابتدا برای تمدید بیمه و پرداخت آن اقدام کرد. برای ترخیص خودرو از پارکینگ، باید هزینه نگه داری آن در پارکینگ نیز پرداخته شود. به همین دلیل توصیه می شود که در اسرع وقت و صبح زود برای ترخیص خودروی خود به پارکینگ مراجعه کنید. چرا که هرچه بیشتر خودرو در پارکینگ بماند، هزینه پرداختی نیز بیشتر خواهد شد. اگر هنگام توقیف خودرو حضور نداشته اید، باید مدارک شناسایی و مدارک ماشین را نیز به پارکینگ ارائه بدهید.
مدارک لازم برای ترخیص خودرو از پارکینگ
بهتر است تا قبل از مراجعه به پارکینگ و ستاد ترخیص خودرو، از تمامی مدارک مورد نیاز مطلع بوده و آن ها را آماده کنید. چرا که در صورت ناقص بودن مدارک، وقت شما تلف شده و حتی شاید نتوانید در همان روز کارهای خود را انجام بدهید. ابتدا به خاطر داشته باشید که به همراه داشتن مدارک هویتی و مدارک ماشین برای مراجعه به پارکینگ ضروری هستند. پس از دریافت نامه ارجاع به ستاد ترخیص خودرو باید مدارک زیر را نیز به همراه خود به ستاد ببرید.
پیگیری کارت خودرو یا کارت شناسایی خودرو
بیمه نامه شخص ثالث
مدارک شناسایی مالک خودرو مانند کارت ملی
گواهینامه مالک خودرو
برگ سبز خودرو
فیش پرداختی خلافی خودرو
برگه جریمه خودرو و برگه ارجاع به ستاد ترخیص خودرو
از تمامی این مدارک باید یک نسخه کپی بگیرید و اصل آن ها را نیز به همراه داشته باشید. برگه جریمه خودرو، مربوط به تخلف صورت گرفته قبل از توقیف خودرو است. این برگه را می توان به صورت حضوری از افسر تحویل گرفت. اگر هنگام توقیف خودرو در محل حضور نداشتید، می توانید این برگه جریمه را از پارکینگ به همراه نامه ارجاع تحویل بگیرید.
در صورتی که بیمه شخص ثالث خودرو تمام شده باشد، حتی اگر خودرو به دلیل دیگری توقیف شده باشد باز هم ستاد ترخیص خودرو اجازه ترخیص آن را نمی دهد. به همین دلیل اگر بیمه شخص ثالث را پرداخت نکرده اید، ابتدا برای تمدید و پرداخت آن اقدام کرده و سپس برای ترخیص خودرو اقدام کنید. هنگام مراجعه به ستاد ترخیص خودرو، خرید یک پوشه برای مدارک الزامی است. تمامی مدارک را باید داخل این پوشه گذاشته و به ستاد ترخیص خودرو ارائه بدهید.
مراحل ترخیص اینترنتی خودرو از پارکینگ
برای ترخیص اینترنتی خودرو باید به سایت راهور 120 به آدرس www.rahvar120.ir مراجعه کنید. بسیاری از امور مربوط به راهنمایی و رانندگی مانند صدور گواهینامه، امور مربوط به شماره گذاری، مشاهده جدول تخلفات رانندگی و... در این سایت انجام می شود. در این سایت باید ابتدا احراز هویت را با استفاده از کد ملی انجام داد. پس از آن می توان پلاک ماشین توقیف شده را انتخاب کرد و درخواست ترخیص خودرو از پارکینگ را ثبت کرد.
در این سایت می توان لیست تخلفات خودرو را دریافت و خلافی آن را پرداخت کرد. پس از ارائه مدارک و طی کردن مراحل ثبت درخواست ترخیص اینترنتی خودرو از پارکینگ به وسیله سایت راهور 120، خودرو ترخیص شده و مالک می تواند آن را از پارکینگ تحویل بگیرد.
یکی از راه های دیگر برای ترخیص اینترنتی خودرو، استفاده از اپلیکیشن پلیس من است. این اپلیکیشن بخشی مربوط به راهور دارد. پس از دانلود و نصب این اپلیکیشن باید وارد بخش راهور شده و سپس روی گزینه ترخیص اینترنتی خودرو کلیک کنید. شماره پلاک خودروی مورد نظر را انتخاب کرده تا بتوانید لیست خلافی های آن را مشاهده کنید. پس از دریافت مبلغ خلافی باید ابتدا این مبلغ را پرداخت کرده و سپس روی گزینه درخواست ترخیص ضربه بزنید.
در این بخش می توان محل پارکینگ خودرو را مشاهده کرد. برای تحویل خودرو از پارکینگ، صاحب خودرو باید حضور داشته باشد. اما اگر امکان حضور ندارد، می تواند انتخاب کند که شخص دیگری خودرو را تحویل خواهد گرفت. در صورت انتخاب این مورد، باید اطلاعات هویتی شخص تحویل گیرنده نیز پر شود. در صورتی که بیمه شخص ثالث خودروی شما تمام شده است نیز می توانید با استفاده از اپلیکیشن آپ، بیمه شخص ثالث را پرداخت کنید. برای انجام این کار وارد اپلیکیشن شده و گزینه خودرو، خلافی و عوارض را انتخاب کنید.
نحوه استعلام خودرو توقیفی
راه های زیادی برای استعلام خودرو توقیفی وجود دارد. گاهی ممکن است که خودرو بدون اطلاع صاحب آن به پارکینگ برده شود. این اتفاق معمولا زمانی می افتد که مالک خودرو، آن را در کنار تابلوی حمل با جرثقیل پارک کرده باشد یا این که مدت زیادی خودرو جایی پارک باشد و همسایه ها شکایت بکنند. در این صورت ابتدا مالک خودرو باید استعلام گرفته و مطمئن شود که خودرو به پارکینگ منتقل شده یا به سرقت رفته است.
برای استعلام خودرو توقیفی، اولین راه این است که با پلیس 110 تماس گرفت. با ارائه اطلاعات شناسایی خودرو مورد نظر می توان از این که خودرو به پارکینگ منتقل شده است یا خیر اطمینان پیدا کرد. اگر پلیس 110 تایید کرد که خودرو توقیف و به پارکینگ منتقل شده است، باید اطلاعات تماس و آدرس پارکینگ مورد نظر را از پلیس 110 گرفته و سپس به صورت حضوری یا از طریق اینترنتی برای ترخیص خودرو اقدام کرد.
راه دوم برای استعلام خودرو توقیفی، ارسال پیامک به سامانه ۳۰۰۰۵۳۵۳ است. باید برای استعلام و اطلاع از محل توقیف خودرو، پلاک خودرو را در قالب یک پیامک به ۳۰۰۰۵۳۵۳ ارسال کنید. مدت کوتاهی پس از ارسال درخواست، محل توقیف خودرو به خط شما ارسال خواهد شد. به طور مثال اگر پلاک خودرو توقیفی 12آ345ایران33 است، باید متن پیامک را به صورت 1234533 برای سامانه ارسال کرد. این سامانه تمامی تخلفات صورت گرفته توسط خودرو مورد نظر را ارسال می کند.
یک راه دیگر برای اطلاع از محل توقیف خودرو، استفاده از اپلیکیشن یا سایت پلیس من است. برای استعلام خودرو توقیفی به صورت آنلاین باید این اپلیکیشن را نصب کرده و روی گزینه ترخیص اینترنتی خودرو کلیک کرد. با پر کردن اطلاعات مربوط به خودرو، می توان از محل توقیف خودرو و تاریخ توقیف آن اطلاع پیدا کرد. پس از اطمینان از محل توقیف خودرو، می توان با استفاده از این اپلیکیشن خلافی ها را پرداخت کرده و برای ترخیص خودرو اقدام کرد.
هزینه ترخیص خودرو
در صورتی که خودرو افراد توقیف شود، افراد وظیفه دارند تا تمامی خلافی ها و جریمه های قبلی را پرداخت کنند. بنابراین تا حدودی می توان گفت که هزینه ترخیص خودرو به سابقه راننده بستگی دارد. هرچه خلاف ها و جریمه های قبلی بیشتر باشد، هزینه پرداختی نیز بیشتر خواهد شد.
در صورتی که خودرو بیمه شخص ثالث هم نداشته باشد، باید هزینه های تمدید بیمه نیز پرداخت شده تا فرد بتواند خودروی خود را از پارکینگ ترخیص کند. تمامی این هزینه ها به صورت آنلاین قابل پرداخت و پیگیری هستند. می توان هنگام انجام کارهای مربوط به ترخیص خودرو به صورت آنلاین، تمامی خلافی ها را به صورت یکجا پرداخت کرد.
یکی دیگر از مواردی که باید قبل از ترخیص خودرو توقیفی پرداخت شود، هزینه عوارض شهرداری است و دارای سامانه پرداخت عوارض شهرداری می باشد. برگه عوارض شهرداری را می توان در ستاد ترخیص خودرو پرداخت کرده و سپس نامه ترخیص صادر می شود. افراد همچنین باید پول پارکینگ را نیز پرداخت کنند.
هزینه پارکینگ برای هر روز نگه داشتن خودرو حدود 24000 تومان است. به همین دلیل توصیه می شود تا افراد هرچه زودتر برای ترخیص خودرو خود اقدام کرده تا هزینه پارکینگ آن ها بیشتر نشود. هزینه مربوط به پارکینگ را می توان هنگام تحویل خودرو در همان پارکینگ به صورت حضوری پرداخت کرد.
آدرس ستادهای ترخیص خودرو
ستادهای ترخیص خودرو در مناطق مختلف تهران واقع شده اند. پس از اطلاع از محل توقیف و پارکینگ خودرو، باید از پارکینگ نامه ارجاع به ستاد ترخیص خودرو گرفته و به یکی از مراکز آن مراجعه کنید. در ادامه می توانید آدرس ستادهای ترخیص خودرو در کلان شهر تهران را مشاهده کنید.
راهور مرکز: خیابان آزادی، نبش خیابان رودکی
منطقه ۱: بزرگراه ارتش، نرسیده به چهارراه مینیسیتی، انتهای بلواراوشان، روبه روی بیمارستان ۵۰۵ ارتش
منطقه ۲: بزرگراه همت، تقاطع یادگار امام
منطقه ۳: بزرگراه حقانی، شرق به غرب، بعد از خروجی مدرس
منطقه ۴: فلکه چهارم تهرانپارس، خیابان توحید، خیابان نهم غربی، میدان قرآن
منطقه ۵: بزرگراه همت، شرق به غرب، ابتدای جنتآباد شمالی، کوچه دانش
منطقه ۶: میدان ولیعصر (عج)، ابتدای خیابان کریمخان
منطقه ۷: خیابان سهروردی جنوبی، پایین تر از مطهری، نبش کوچه مریوان
منطقه ۸: گلبرگ غربی، تقاطع کرمان
منطقه ۹: خیابان قزوین پایین تر از میدان فتح، نرسیده به سه راه بوتان، روبه روی خیابان جرجانی
منطقه ۱۰: بزرگراه نواب، نبش محبوب مجاز
منطقه ۱۱: خیابان قزوین، نرسیده به خیابان استخر، جنب شهرداری
منطقه ۱۲: خیابان شوش، خیابان ره کوهی، پشت بوستان بهاران، جنب کلانتری ۱۶ مولوی
منطقه ۱۳: اتوبان شهید دوران، جنب پمپ گاز
منطقه ۱۴: شهید محلاتی، نبرد شمالی بعد از پاسدار گمنام، ابتدای خیابان قیام، انتهای کوی شهید ابراهیم بیدی
منطقه ۱۵: میدان بسیج، ابتدای خیابان ابوذر، جنب شهرداری
منطقه ۱۶: میدان بهمن، اول تندگویان
منطقه ۱۷: خیابان آیت اله سعیدی، بعد از چهارراه یافت آباد، نبش ریل آهن، خیابان آزادی
منطقه ۱۸: ابتدای جاده ساوه، سرپل ساوه، میدان بوتان، تقاطع بوتان وزرند
منطقه ۱۹: نعمت آباد، میدان شهید سروری، اتوبان کاظمی، خیابان لوله گاز
منطقه ۲۰: خیابان ۲۴ متری رازی، انتهای کریمی شیرازی، بعد از فروشگاه شهروند
منطقه ۲۱: تهرانسر، ابتدای بلوار یاس، نرسیده به کمربندی آزادگان
منطقه ۲۲: شهرک راه آهن، ضلع غربی میدان المپیک
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص ترخیص خودرو از پارکینگ داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره سامانه ها تماس بگیرید. کارشناسان سامانه ها تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.
پاسخ مشاور: سلام. تماس با پلیس 110 و ارسال پیامک به سامانه ۳۰۰۰۵۳۵۳.
پاسخ مشاور: سلام. حدود 24000 تومان است.