برای مشاوره دریافت شناسه قبض برق
برای مشاوره دریافت شناسه قبض برق
مشاهده و پرداخت الکترونیکی قبض باعث صرفه جویی در وقت و هزینه و سبب رشد سریع کسب و کارها می شود. فرد بدون اینکه نیاز باشد از خانه بیرون برود و در صف پرداخت قبض منتظر بماند، قبض های مربوط به برق خود را در هر زمان و مکانی، مشاهده و پرداخت نماید. کاربران می توانند با استفاده از روش هایی مانند همراه بانک، تلفن بانک، خودپرداز و از طریق اینترنت قبض های برق خود را به صورت غیرحضوری پرداخت نمایند.
جهت مشاهده و پرداخت قبض برق، لازم است که کاربر شناسه قبض خود را بداند. تمام قبض های برق دارای یک شناسه یکتا می باشد که برای یک آدرس مشخص در تمام دوره ها یکسان می باشد. روش های متعددی جهت دریافت شناسه قبض وجود دارد، در این مقاله سعی شده است که اطلاعاتی در مورد شناسه قبض برق و نحوه دریافت آن با روش هایی چون استفاده از شماره کنتور، کدپستی و... در اختیار خوانندگان قرار داده شود.
شناسه قبض برق چیست؟
شناسه قبض برق، شماره شناسایی یکتا برای هر مشترک است که توسط اداره برق به مشتریان اختصاص داده می شود. این شناسه حداقل 6 رقم و حداکثر 13 رقم است که مشخصات مشترک برق و نوع قبض را مشخص می کند. این شناسه برای هر مشترک برق در همه دوره ها یکسان است و با یک بار دریافت این شناسه، کاربر می تواند برای همیشه از آن برای پرداخت قبض برق کنتور مربوطه خود استفاده نماید.
همانطور که پیشتر بیان شد ارقام تشکیل دهنده شناسه قبض، مشخصاتی را نشان می دهد. برای مثال شناسه قبض برق با کد 7011527610421، هشت رقم ابتدایی آن (70115276)، کد پرونده مشترک مورد نظر را نشان می دهد. سه رقم بعدی آن (104)، کد شرکت مربوطه را مشخص می کند برای نمونه شرکت برق کردستان. یک رقم بعد از آن (2) نیز مشخص می کند که شناسه قبض، مربوط به چه قبضی است برای مثال اگر عدد 2 باشد، قبض مربوط به برق است. رقم آخر (1) نیز کنترل می کند که کاربر شناسه قبض برق را اشتباه وارد نکند و از یک فرمول برای بدست آوردن این رقم استفاده می شود.
در صورتی که کاربر قبض کاغذی از گذشته داشته باشد می تواند از طریق آن، شناسه قبض برق خود را بدست آورد. معمولا قبض های برق از طریق پیامک نیز برای کاربر ارسال می شود که شناسه قبض برق در آن ذکر شده است. با این حال در صورت نداشتن این گزینه ها، روش های دیگری نیز برای دریافت شناسه قبض برق وجود دارد از جمله استفاده از کد پستی، شماره کنتور و کدملی. با داشتن هر یک از موارد نام برده، کاربر می تواند شناسه قبض برق خود را دریافت و آن را پرداخت کند.
استعلام شناسه قبض برق با کد پستی
حذف قبض کاغذی با وجود این که کار پرداخت را بسیار آسان تر کرده است و علاوه بر کمک به محیط زیست با حذف کاغذ، باعث صرفه جویی در وقت و هزینه می شود. اما ممکن است برای کاربران مشکلاتی را ایجاد کند، از جمله اینکه کاربر به شناسه قبض برق خود دسترسی نداشته باشند زیرا بدون شناسه قبض برق، امکان پرداخت قبوض وجود ندارد. با این حال کاربران می توانند از روش هایی برای دریافت شناسه قبض برق خود استفاده کنند.
نحوه دریافت شناسه قبض برق از روی کد پستی واحد مربوطه یکی از روش هایی است که در بعضی از مقاله ها به آن پرداخته شده است. با توجه به اینکه کد پستی برای هر کنتور برق یکتا می باشد اما امکان دریافت شناسه قبض برق با استفاده از کد پستی وجود ندارد. کاربر باید جهت دریافت شناسه قبض برق از روش های دیگری غیر از کد پستی استفاده نماید.
اگر کاربر با اداره برق شهر خود تماس بگیرد به او گفته خواهد شد که استعلام شناسه قبض برق با کد پستی امکان پذیر نیست و نحوه دریافت شناسه قبض برق با استفاده از شماره کنتور می باشد. در صورت دسترسی به شماره کنتور، کاربر می تواند آن را به اپراتور اداره برق شهر خود ارائه کند و شناسه قبض برق خود را دریافت نماید. در بخش های بعدی نحوه دریافت شماره کنتور ارائه خواهد شد.
دریافت شناسه قبض برق از روی کنتور
پرداخت های الکترونیکی بسیار سریعتر از پرداخت هایی به روش سنتی مانند پول نقد هستند. زیرا در پرداخت الکترونیکی هیچ محدودیت زمانی و مکانی برای فرد وجود ندارد. هم چنین در دوران همه گیری کرونا استفاده از روش هایی برای پرداخت قبوض در منزل، برای دوری از تماس با مردم افزایش پیدا کرد. تنها کافی بود که فرد شناسه قبض برق خود را در اختیار داشته باشد.
یکی از روش های دریافت شناسه قبض برق، استفاده از شماره کنتور است. شماره کنتور یک کد هشت رقمی است که بر روی بدنه کنتور قرار دارد و با در اختیار داشتن شماره کنتور، با چند روش امکان دریافت شناسه قبض برق وجود دارد. در ادامه به روش های دریافت شناسه قبض برق از روی کنتور پرداخته خواهد شد.
روش اول: استفاده از اپلیکیشن "برق من"
پس از نصب و دانلود برق من در گوشی موبایل، کاربر باید برای ثبت نام، شماره موبایل خود را وارد کند تا کدی جهت تایید برای او ارسال شود.
پس از وارد کردن کد، کاربر وارد محیط برنامه می شود. سپس باید وارد قسمت "قبض" شود.
در این مرحله کاربر باید ثبت شناسه قبض جدید را انتخاب نماید.
سپس در تب "با بدنه کنتور" شماره بدنه کنتور و استان خود را وارد کند و سپس دکمه تایید را بزند.
پس از این کار شناسه قبض برق برای کاربر نمایش داده خواهد شد. هم چنین با استفاده از این اپلیکیشن کاربر می تواند برای دریافت شناسه قبض برق خود از شماره موبایل ثبت شده برای کنتور برق مورد نظر نیز استفاده کند. برای این کار باید در اپلیکیشن برق من به تب شماره موبایل رفته و پس از وارد کردن شماره موبایل و شرکت توزیع محل خود، شناسه قبض برق را دریافت نماید. به این ترتیب با داشتن شناسه قبض، کاربر می تواند قبض برق خود را به صورت الکترونیکی مشاهده و پرداخت نماید.
روش دوم: مراجعه به سایت bargheman.com
پس از رفتن به سایت برق من کاربر باید در تب "استعلام بدون شناسه" موارد خواسته شده را وارد نماید و سپس می تواند به شناسه قبض برق خود دسترسی پیدا کند. در این روش، نیازی به پر کردن تمام فیلدها نیست و کاربر می تواند یکی از موارد قرار داده شده را وارد نماید و سپس روی دکمه "استعلام" کلیک کند.
به این ترتیب با داشتن شماره بدنه کنتور، می توان شناسه قبض برق را بدست آورد و نسبت به پرداخت آن اقدام نمود. زیرا تنها در صورت داشتن شناسه قبض برق، کاربر می تواند به صورت الکترونیکی قبض برق خود را مشاهده و پرداخت نماید. با یک بار دریافت شناسه قبض برق، کاربر می تواند آن را یادداشت و برای دفعات بعدی پرداخت قبض نیز از آن شناسه استفاده نماید.
دریافت شناسه قبض برق با کدملی
امروزه پرداخت قبوض کاملا غیرحضوری است و روش های متعددی مانند استفاده از تلفن، اینترنت، کدهای دستوری و اپلیکیشن ها برای پرداخت قبض وجود دارد. اما در تمام این روش های پرداخت، در اختیار داشتن شناسه قبض ضروری است زیرا همان گونه که قبلا اشاره شد، شناسه قبض هر مشترک، یکتا است و با استفاده از آن می توان قبض خود را پرداخت نمود.
نحوه دریافت شناسه قبض برق با کد ملی یکی از روش هایی است که به نظر می رسد برای دریافت شناسه قبض برق کافی باشد. کاربران تصور می کنند که اگر با اداره برق شهر خود تماس گرفته و کد ملی خود را ارائه کنند، اپراتور شناسه قبض برق را به او اعلام می کند. اما این امکان که از طریق کد ملی بتوان شناسه قبض برق را بدست آورد برای کاربران وجود ندارد.
در صورت تماس کاربر با اداره برق شهر خود جهت دریافت شناسه قبض برق از او خواسته می شود تا رمز رایانه و یا شماره کنتور خود را ارائه نماید تا اپراتور با استفاده از آن، شناسه قبض برق را در اختیار او قرار دهد. رمز رایانه، رمزی است که کاربر برای ورود به سامانه پرداخت قبض نیاز دارد. در صورت در اختیار نداشتن رمز رایانه کاربر می تواند از شماره کنتور استفاده نماید. نحوه دریافت شماره کنتور نیز در بخش های قبلی ارائه شد.
دریافت شناسه قبض برق از طریق پیامک
همانطور که قبلا اشاره شد برای پرداخت الکترونیکی قبض برق باید شناسه قبض را در اختیار داشت. دریافت شناسه قبض برق از طریق پیامک یکی دیگر از روش های بدست آوردن شناسه قبض برق می باشد. کاربر باید "3*شماره کنتور" را به شماره 50004012 ارسال کند. شماره کنتور که در بخش های قبلی به آن اشاره شد بر روی کنتور قرار دارد.
در این صورت شناسه قبض مرتبط با شماره کنتور ارسالی پس از چند دقیقه برای کاربر پیامک می شود. اما این امکان تنها برای شهروندان استان تهران فعال شده است و شهروندان سایر استان ها باید از روش های دیگر برای پیدا کردن شناسه قبض برق خود استفاده کنند.
هم چنین کاربر می تواند با مراجعه حضوری به اداره برق شهر خود و ارائه شماره کنتور مربوطه شناسه قبض برق خود را دریافت نماید و آن را برای استفاده های بعدی در جایی یادداشت نماید. پس از آن با داشتن شناسه قبض برق به راحتی می تواند به صورت الکترونیکی قبض های برق خود را مشاهده و پرداخت نماید.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص شناسه قبض برق داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره سامانه ها تماس بگیرید. کارشناسان سامانه ها تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.
پاسخ مشاور: سلام در صورت در اختیار داشتن کد پستی و کد ملی متعلق به کنتور مربوطه می توان شناسه قبض برق را دریافت نمود.