برای ورود و استفاده از امکانات سامانه بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی
برای ورود و استفاده از امکانات سامانه بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی
برای ورود مستقیم به سایت بیمه تامین اجتماعی کارگران ساختمانی کلیک کنید.
در ادامه راهنمای تصویری استفاده از سایت بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی به نشانی bimekar.mclr.gov.ir ارائه شده است.
سامانه بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی bimekar.mcls.gov.ir که به تازگی مجددا راه اندازی شده است، خدمات بسیار خوبی را به متقاضیان این بیمه ارائه می دهد. با این حال، بسیاری از کاربران هنوز آشنایی و اطلاعات کافی در مورد این سامانه نداشته و یا در زمان مراجعه با سوالاتی مواجه می شوند. این نکته را نیز باید ذکر کرد که داشتن شرایط و مدارک لازم جهت انجام امور مربوطه در سایت مذکور الزامی خواهد بود.
در این مقاله علاوه بر ذکر شرایط و مدارک لازم، نحوه ثبت نام در سامانه بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی نیز توضیح داده می شود. همچنین، راهنمای تصویری مربوط به روش دریافت فیش و یا پرداخت حق بیمه ارائه و این سوال که بیمه کارگران ساختمانی چند سال است مورد بررسی قرار می گیرد.
معرفی سامانه بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی bimekar.mcls.gov.ir
کارگران یکی از آسیب پذیرترین اقشار جامعه هستند، به ویژه آن دسته از افرادی که در ساختمان ها مشغول کار بوده و با خطرات گوناگونی مواجه می باشند. از این رو نیز اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی تدبیری اندیشیده است تا این گروه از شاغلان نیز تحت پوشش بیمه اجتماعی قرار گیرند. در همین راستا نیز سامانه ای طراحی گردید تا ثبت نام متقاضیان و همچنین امور مربوطه به راحتی انجام گیرد.
جهت معرفی سامانه بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی bimekar.mcls.gov.ir باید گفت که این سامانه قبلا در همین حیطه نیز ارائه خدمات می داد، اما به تازگی با همکاری مرکز فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی بازنویسی گردید تا مشکلات قبلی رفع و امکانات جدید به آن افزوده شود.
گفتنی است که تمامی کارگران ساختمانی اعم از بیمه شدگان و بیمه نشدگان می بایست در سامانه مذکور ثبت نام نمایند. همچنین کاربران دستگاه های اجرایی همچون ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان ها، شعب سازمان تامین اجتماعی و بازرسان و سربازرسان انجمن های صنفی کارگران ساختمانی، نیز برای انجام اقدامات بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی می توانند به همین سامانه مراجعه کنند.
برای این منظور لازم است تا ضمن جمع آوری مدارک مورد نیاز، به سایت ثبت نام بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی مراجعه کرده و پس از به اتمام رساندن همه مراحل، کد رهگیری دریافت نمود. علاوه بر این، شماره هایی در این سامانه قرار داده شده است تا کاربران در صورت فراموشی رمز یا هر گونه سوال دیگر با پشتیبانی تماس بگیرند.
راهنمای ورود به سایت بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی
همانطور که گفته شد، سامانه بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی bimekar.mcls.gov.ir ویژه کاربرانی مانند کارگان ساختمانی و دستگاه های اجرایی می باشد. این سایت در واقع سامانه خدمات حمایتی نظام جمهوری اسلامی ایران می باشد که بواسطه آن موانع نام نویسی متقاضیان بیمه تا حد زیادی رفع شده و کاربران را از مراجعه حضوری به مراکز مربوطه بی نیاز نموده است.
همچنین باید عنوان نمود که نام نویسی در سایت مذکور کاملا رایگان بوده و افرادی که فرایند ثبت نام را کامل می کنند، برای آن ها یک پنل شخصی ساخته خواهد شد تا در دفعات بعدی تنها با وارد کردن اطلاعاتی همچون کد ملی و رمز عبور خود، وارد آن شوند. راهنمای ورود به سایت بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی در زیر نحوه انجام این کار را نشان می دهد.
ابتدا می بایست سامانه بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی به نشانی bimekar.mcls.gov.ir را در مرورگر خود جستجو نمود.
حال کاربرانی که قبلا ثبت نام کرده اند، برای ورود به پنل شخصی خود باید گزینه "ورود کارگران ساختمانی" را انتخاب نمایند.
در این صفحه نوبت به وارد کردن اطلاعات خواسته شده در فیلدهای مربوطه می رسد.
در قسمت قبل نیز اشاره شد که اگر شخصی در زمان ورود به پنل شخصی خود، رمز عبور را فراموش کرده باشد، می تواند با شماره های پشتیبانی تماس بگیرد. همچنین در سایت ثبت نام بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی گزینه ای تحت عنوان "بازیابی رمز عبور" قرار داده شده است که با کلیک بر روی آن و درج کدملی و تصویر امنیتی می توان رمز خود را بازیابی نمود.
شرایط ثبت نام در بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی
گرچه عنوان کارگر ساختمانی خود می تواند متبادرکننده موقعیت و مفهوم اصلی آن باشد، اما سازمان مربوطه برای بهره مندی متقاضیان از بیمه تامین اجتماعی شرایطی را تعیین کرده است و تنها افرادی می توانند برای نام نویسی اقدام کنند که از این موارد برخوردار باشند. به عنوان مثال، مهم ترین شرایط ثبت نام در بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی را می توان به شرح زیر دانست.
دارای کارت مهارت فنی صادر شده از سازمان فنی و حرفه ای مرتبط با حرفه خود باشد.
در هیچ کدام از صنف های دارای مجوز دیگر عضویت نداشته باشد.
سند مالکیت وسیله نقلیه حمل و نقل عمومی و کار نداشته باشد.
کارت بهداشتی که نشان دهنده حضور در واحدهای صنفی تحت نظارت وزارت بهداشت است را نداشته باشد.
جزو مشمولان مقررات تعیین شده برای بیمه و بازنشستگی نباشد.
در حوزه های دیگری مثل بازرگانی، تجاری، صنعتی و خدماتی فعالیت نداشته باشد.
برای احراز شرایط ثبت نام در بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی و به عبارتی استحقاق یابی متقاضیان، متصدیان امر به صورت حضوری برای تحقیقات میدانی به محل مربوطه مراجعه می کنند و پس از انجام بررسی های لازم، چنانچه فرد از شرایط لازم برخوردار باشد به او بیمه تعلق خواهد گرفت.
مدارک لازم برای ثبت نام در سامانه بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی
تمامی کاربرانی که برای عضویت و نام نویسی به سایت ثبت نام بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی مراجعه می کنند، بایستی یک سری مدارک را ارائه دهند. توصیه می شود که این مدارک، از قبل جمع آوری شده و از کامل بودن آن ها اطمینان حاصل شود، چرا که اطلاعات و مدارک اشتباه می تواند موجب لغو ثبت نام شود.
گفتنی است که اصلی ترین مدارک لازم برای ثبت نام در سامانه بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی در واقع شامل سه مورد می شود که در سامانه مربوطه نیز قید شده اند. با این حال، در زمان کامل کردن مراحل نام نویسی به اطلاعات جزئی تر دیگری نیاز است که در ادامه به آن ها اشاره خواهد شد.
مدارک هویتی مانند کارت ملی و شناسنامه
قبض های برق و تلفن ثابت
کارت مهارت فنی معتبر صادر شده از سازمان فنی حرفه ای
کد ملی
مشخصات سرپرست خانواده
آدرس محل سکونت و شماره تماس
نشانی خانوار
توصیه می شود که پس از تکمیل مدارک لازم برای ثبت نام در سامانه بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی حتما یک بار دیگر اطلاعات وارد شده بررسی و سپس در صورت درستی آن ها دکمه تائید انتخاب شود. زیرا برخی از این اطلاعات قابل ویرایش نبوده و ممکن است در آینده مشکلاتی به وجود آید.
نحوه ثبت نام در سامانه بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی
با توجه به آنکه سایت bimekar.mcls.gov.ir با تغییراتی همراه بوده است، امکان دارد که برخی از کاربران با نحوه نحوه ثبت نام در سامانه بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی آشنایی چندانی نداشته باشند. در این باره باید گفت که 6 مرحله برای نام نویسی در نظر گرفته شده است که برای آشنایی بیشتر، در زیر به آن ها اشاره خواهد شد.
پس از ورود به صفحه اصلی سامانه بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی bimekar.mcls.gov.ir، بایستی بر روی گزینه "متقاضیان ثبت نام در سامانه بیمه کارگران ساختمانی" کلیک کرد.
در مرحله بعد می بایست اطلاعات خواسته در هر کدام از 6 مرحله را وارد کرده و سپس با انتخاب گزینه "بعد" به مرحله بعد رفت.
گرچه مراحل ذکر شده به آسانی قابل انجام است، اما اگر کاربری در مورد نحوه ثبت نام در سامانه بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی با ابهامی مواجه شد، می تواند به بخش سوالات متداول مراجعه نماید تا شاید پاسخ خود را دریابد. در غیر این صورت، برای طرح سوال خود بایستی با شماره تماس در نظر گرفته شده تماس گرفت.
دریافت فیش بیمه تامین اجتماعی کارگران ساختمانی
با توجه به آنکه گاهی اوقات دریافت فیش حقوقی ضروری است، سازمان بیمه تامین اجتماعی دو روش را در پیش روی کاربران قرار داده است تا بسته به تمایل و موقعیت خود برای این امر اقدام کنند. روش اول به صورت حضوری بوده و لازم است تا شخص به یکی از کارگزاری ها مراجعه و در آنجا از متصدی امر فیش را دریافت نماید.
روش دیگر دریافت فیش بیمه تامین اجتماعی کارگران ساختمانی به شکل اینترنتی می باشد. در این روش، دیگر نیازی به مراجعه به سامانه بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی bimekar.mcls.gov.ir نبوده و در مقابل بایستی به سامانه یکپارچه تامین اجتماعی به نشانی samt.tamin.ir رجوع شود. صفحه اصلی سایت مذکور در ادامه آورده شده است.
در این شیوه، افرادی که قبلا ثبت نام کرده اند کافی است که پس از ورود به سامانه، نام کاربری و گذرواژه خود را وارد نمایند. سپس در پروفایل شخصی خود گزینه "صدور برگ" را انتخاب کرده و بعد گزینه "عبارت پرداخت" را لمس نماید. گفتنی است که در هر بار تنها می توان فیش یک ماه را دریافت نمود و برای ماه های بیشتر بایستی مجددا درخواست داد.
پرداخت حق بیمه کارگران ساختمانی
خوشبختانه پرداخت حق بیمه کارگران ساختمانی نیز همچون امور دیگر به صورت اینترنتی می باشد. البته این امر در سایت ثبت نام بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی قابل انجام نبوده و اعضاء بایستی به سامانه یکپارچه سازمان تامین اجتماعی به نشانی es.tamin.ir مراجعه کنند.
در این سامانه تمامی امور مربوط به پذیرش، استعلام از پایگاه های اطلاعاتی، پرداخت حق بیمه، بازرسی تحقیقی و تولید سابقه کارگران ساختمانی انجام می شود. برای آنکه کاربران گرامی با نحوه پرداخت حق بیمه کارگران ساختمانی آشنایی داشته باشند، در ادامه راهنمای تصویری آن ارائه خواهد شد.
پس از ورود به سایت خدمات غیر حضوری تامین اجتماعی به آدرس es.tamin.ir روی گزینه "بیمه شدگان" کلیک کرد.
سپس گزینه آخر یعنی "کارگران ساختمانی" و "پرداخت بیمه" را می بایست لمس نمود.
در اینجا لازم است تا نام کاربری، گذرواژه خود را وارد کرد.
قابل ذکر است که روش پرداخت حق بیمه کارگران ساختمانی ذکر شده در بالا تنها برای افرادی که قبلا ثبت نام نموده و دارای حساب کاربری باشند، امکانپذیر است. همچنین از جمله شرایط استفاده از خدمات سامانه مربوطه این است که شماره حساب وارد شده در زمان نام نویسی به نام خود شخص باشد.
جالب توجه می باشد که کارگران درصد بسیار کم یعنی چیزی حدود 7 درصد از حق بیمه را پرداخت می کنند و به همین دلیل هم به آن بیمه ارزان می گویند. در این بین، در حال حاضر حدود 19 هزار کارگر در سامانه بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی bimekar.mcls.gov.ir ثبت نام کرده اند و 20 درصد از حق بیمه این افراد را سازمان بیمه تامین اجتماعی متحمل می شوند.
بیمه کارگران ساختمانی چند سال است؟
یکی از تدابیر بسیار خوبی که اتخاذ شده است، این است که اگر بیمه یک کارگر ساختمانی قطع شده باشد، سازمان تامین اجتماعی ضمن انجام راستی آزمایی بیمه جدیدی برای وی جایگزین خواهد کرد. همچنین برای کارگران ساختمانی که ساکن روستاها بوده و یا عشایر محسوب می شوند نیز می توانند به صندوق بیمه تامین اجتماعی جهت نام نویسی مراجعه کنند.
اما یک سوال مهم این است که بیمه کارگران ساختمانی چند سال است؟ پاسخ این است که آقایان 60 ساله در صورتی که سابقه بیمه آن ها کمتر از 10 سال باشد، این امکان را خواهند داشت تا تکمیل بیمه 10 سال را انجام دهند. در چنین شرایطی به ازای 10 روز حقوق بازنشستگی به فرد نعلق خواهد گرفت.
همچنین بیمه شدگانی که 60 سال سن داشته و بین 10 تا 20 سال حق بیمه خود را پرداخت کرده باشند، حقوق آن ها معادل روز به تعداد سنوات پرداخت شده خواهد بود. اما اگر کارگر 20 سال و کمتر از 60 سال داشته باشد، حقوق مستمری آن ها با رعایت حداقل می باشد.
گفتنی است که شرط سنی برای افراد دارای 35 سال سابقه، منظور نمی شود. یادآور می شود که بیمه شده در زمان بازنشستگی باید کارهای کارگری شاغل باشد.
سایر امکانات سامانه بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی
در تیترهای بالا در خصوص مهمترین خدمات سایت ثبت نام بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی یعنی نام نویسی و ورود به حساب کاربری شخصی توضیح داده شد. بر این اساس، متقاضیان به راحتی می توانند امور مربوطه را تنها با داشتن اینترنت در هر زمان و مکانی انجام دهند.
از سایر امکانات سامانه بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی می توان به ایجاد یک بخش جهت ورود کاربران دستگاه های اجرایی اشاره کرد. بدین ترتیب اداره های تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان های سراسر کشور، همچنین شعبه های مختلف تامین اجتماعی و انجمن های کارگران ساختمانی هم مجاز به ورود و حتی ثبت اعتراض خواهند بود.
یکی دیگر امکانات جالب توجه این است گزینه ای تحت عنوان "ثبت شکایت" در سامانه بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی قرار داده شده است تا کاربر در صورت نیاز اعتراض خود را ارسال نماید. برای این امر به اطلاعاتی مانند نام و نام خانوادگی، شماره ملی و شماره تلفن همراه نیاز بوده و کافی است که متن شکایت درج شود.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص سامانه بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی bimekar.mcls.gov.ir داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره سامانه ها تماس بگیرید. کارشناسان سامانه ها تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.