برای مشاوره کد فعال سازی رجیستری
برای مشاوره کد فعال سازی رجیستری
در طرح رجیستری وسایل الکترونیکی نظیر گوشی های موبایل که قابلیت استفاده از سیم کارت را دارند، شخص خریدار می بایست پس از خرید کالای مورد نظر اقدام به رجیستر کردن کالای خود در سامانه همتا نماید. هدف از این طرح جلوگیری از قاچاق کالا عنوان شده است. نداشتن کد فعال سازی رجیستری منجر به قطع آنتن دهی دستگاه می شود.
در بعضی مواقع ممکن است به هر دلیلی کد رجیستری کالای مورد نظر گم شود این یک اتفاق ناخوشایند است که ممکن است برای برخی افراد رخ دهد. در راستای پاسخ به این سوال که در صورت نداشتن کد فالسازی رجیستری، سوال چگونه گوشی را فعال کنیم، در این مقاله ابتدا به تشریح نداشتن کد فال سازی رجیستری پرداخته خواهد شد. سپس در بخش های بعد در ارتباط با امکان دریافت مجدد این کد مطالبی ارائه می شود. در بخش آخر نیز مشکلات نداشتن کد فعال سازی رجیستری شرح داده خواهد شد.
نداشتن کد فعال سازی رجیستری
خریداران دستگاه های سیم کارت خور مانند گوشی های همراه و ساعت های هوشمند حین خرید می بایست به برچسب حک شده رجیستری بر روی کارتن دستگاه توجه نمایند. این کد به طور معمول شامل 6 رقم عددی می باشد که توسط خریدار کد مورد نظر خراشیده می شود و در مرحله بعد می بایست این کد در سامانه همتا ثبت شود. نداشتن کد فعال سازی رجیستری منجر به غیر قابل استفاده شدن دستگاه خواهد شد.
در برخی موارد ممکن است بر روی کالای خریداری شده کد فعال سازی رجیستری موجود نباشد، در این صورت 2 حالت ممکن است رخ داده باشد، اول اینکه گوشی به صورت غیرقانونی وارد کشور شده باشد که در این حالت امکان رجیستری گوشی وجود ندارد. در حالت دوم برچسب کد رجیستری بر روی گوشی موجود نمی باشد و یا گوشی خریداری شده امکان رجیستری را ندارد. در برخی مواقع با اینکه گوشی از فروشگاه های معتبر خریداری شده است، اما پیامک حاوی رجستر نبودن گوشی برای کاربر ارسال می شود، این مورد نیز یکی از موارد شایعی است که که ممکن است برای خریداران گوشی های موبایل اتفاق بیفتد.
نداشتن کد فعال سازی تنها مختص به کالاهای نو و دست اول نیست و در صورتی که کاربر قصد خرید یک کالای دست دوم را داشته باشد که مشمول رجیستری شده است می بایست اقدام به ثبت مالکیت و رجیستر کردن آن نماید. در این حالت کد رجیستری وجود ندارد و کاربر می بایست با مراجعه به مراجع ذیربط اقدام به رجیستر کردن کالای دست دوم خود نماید. نداشتن کد فعال سازی رجیستری باعث می شود که گوشی کاربر امکان استفاده از خدمات مخابراتی مانند تماس، اتصال به اینترنت و یا ارسال پیامک را نداشته باشد.
چگونه گوشی رجیستر نشده را فعال کنیم؟
رجیستر کردن کالای های سیمکارت دار امری ضروری می باشد. مدت زمانی که یک دستگاه رجیستر نشده باشد، می تواند از شبکه همراه استفاده کند به طور حدودی یک ماه می باشد. رجیستر کردن گوشی های همراه به دو دسته گوشی های نو و گوشی های دست دوم تقسیم می شود. برای رجیستر کردن موبایل، کاربر به کد فعال سازی نیاز دارد که در دستگاه های آکبند قانونی، این کد بر روی جعبه یا کارت گارانتی وجود دارد. برای دستگاه های کار کرده نیز کد فعال سازی در پیامک با سرشماره HAMTA ذکر شده است. اما چگونه گوشی رجیستر نشده را فعال کنیم؟ در ادامه این بخش به این پرسش پاسخ داده خواهد شد.
در پاسخ به این پرسش که چگونه گوشی را فعال کنیم، باید گفت که برای رجیستر کردن گوشی در صورتی که کاربر گوشی از فروشگاه های معتبر خریداری شده باشد، معمولا کد رجیستری آن بر روی کارتن محصول حک شده است و در این حالت کافیست که توسط سامانه همتا اقدام به رجیستر کردن گوشی خود نماید. رجیستر کردن گوشی به سه روش امکان پذیر است:
روش اول کد USSD سامانه همتا: این روش راحت ترین و سریع ترین روش برای رجیستر کردن گوشی می باشد. در این حالت تنها لازم است سیم کارتی که به اسم کاربر می باشد را در دستگاه قرار داده و کد *7777# را در روی گوشی خریداری شده خود وارد کند. در ادامه می بایست گزینه "فعال سازی" را انتخاب کند.
و سپس کد 15 رقمی IMEI گوشی خود را وارد کند. این کد ممکن است بر روی جعبه، پشت باتری باشد و یا با شماره گیری *#06# نیز امکان دسترسی به این کد وجود دارد.
شماره موبایلی که به اسم خود فرد می باشد را وارد کند.
و در مرحله بعد کد فعال سازی که بر روی کارتن گوشی می باشد را وارد کند.
در نهایت با تایید فرایند انجام شده یک پیامک حاوی موفقیت آمیز بودن فعالسازی گوشی برای کاربر ارسال می گردد.
روش دوم استفاده از اپلیکیشن سامانه همتا: استفاده از اپلیکیشن سامانه همتا یکی دیگر از روش های رجیستر کردن گوشی می باشد. برای نصب برنامه کاربر باید به آدرس hamta.ntsw.ir مراجعه کرده و یا آن را از استورهای داخلی دانلود نماید. بعد از نصب برنامه کافیست بر روی فعال سازی تلفن همراه کلیک کرده و شماره همراه، کد IMEI دستگاه و کد رجیستری را وارد نموده و بر روی تایید کلیک کند.
روش سوم وبسایت سامانه همتا: یکی دیگر از روش های فعال کردن گوشی رجیستر نشده، مراجعه به سامانه همتا به آدرس hamta.ntsw.ir می باشد. برای این کار نیز کاربر به کد فعال سازی، شماره موبایل و شناسه دستگاه نیاز خواهد داشت. افرادی که قصد خرید کالای دست دوم را دارند، ابتدا فروشنده می بایست با شماره گیری کد *7777# وارد بخش مربوط به "انتقال مالکیت" شود. در ادامه لیست IMEI گوشی هایی که بر روی شماره سیم کارت فروشنده ثبت شده است، نمایش داده شده و فروشنده می بایست IMEI گوشی که قصد فروش آن را دارد را وارد کرده و یا از لیست نمایش داده شده آن را انتخاب نماید بعد از انتخاب IEMI دستگاه لازم است شماره همراه خریدار را وارد کرده تا IMEI دستگاه بر روی شماره خریدار ثبت شود. در ادامه و با ثبت آن فرایند انتقال مالکیت انجام می گیرد
دریافت مجدد کد فعال سازی رجیستری گوشی
در بخش های قبل به این پرسش که چگونه گوشی را فعال کنیم، پرداخته شد و بیان شد برای این کار چندین روش وجود دارد که با آن ها کاربر می تواند رجیستری گوشی خود را انجام دهد. در همه روش های بیان شده، کاربر به کد فعال سازی رجیستری گوشی نیاز خواهد داشت. اما اگر کد فعال سازی را در اختیار نداشته باشد، راه حلی وجود دارد؟ در ادامه به امکان دریافت مجدد کد فعال سازی رجیستری گوشی پرداخته خواهد شد.
کد فعال سازی رجیستری در گوشی های آکبند بر روی جعبه و یا کارت گارانتی دستگاه ثبت شده است. در صورتی که کاربر کد را در بخش های گفته شده پیدا نکرد، می تواند جهت دریافت مجدد کد فعال سازی رجیستری گوشی، با شرکت وارد کننده تماس گرفته و درخواست دریافت کد فعال سازی رجیستری نماید.
کد فعال سازی برای دستگاه های ثبت مسافری نیز به این صورت است که پس از ثبت قانونی شناسه دستگاه در گمرک و ارسال اطلاعات به سامانه همتا، کد فعال سازی رجییستری گوشی در پیامک تایید درخواست و همچنین کارتابل مسافر در بخش اطلاعات ثبت مسافری قابل دریافت می باشد. برای گوشی های دست دوم نیز کاربر می تواند جهت دریافت کد فعال سازی رجیستری از فروشنده درخواست کند تا با مراجعه به پیامک با سرشماره HAMTA کد فعال سازی را برای وی ارسال کند.
گوشی رجیستر نشده تا چند روز فعال است
همانطور که پیشتر نیز اشاره شد، هدف از طرح رجیستری کالاهای الکترونیک سیم کارت خور مباره با قاچاق کالا و سازماندهی بازار موبایل ایران می باشد. گوشی هایی که به طور قانونی و از طریق وارد کنندگان موبایل وارد کشور می شوند، می توانند از طریق کد فعالسازی که بر روی کارتن آن ها درج شده است رجیستر شوند و از خدمات آنتن دهی اوپراتورهای همراه برخوردار شوند. گوشی های مسافرتی نیز که از طریق مسافران وارد کشور می شوند، پس از پرداخت هزینه گمرگی که در محل فرودگاه پرداخت می شود قابلیت دریافت کد رجیستری را دارند و و بعد از انجام فرایند ذکر شده امکان استفاده از خدمات اوپراتورهای همراه برای آنان محقق می شود.
اما گوشی رجیستر نشده تا چند روز فعال است؟ برای آن دسته از گوشی هایی که فاقد کد فعالسازی هستند و به صورت غیر قانونی وارد کشور شده اند متاسفانه تا به امروز امکان رجیستری برای آنان امکان پذیر نبوده و می توانند به صورت موقت در بازه یک ماهه از خدمات اپراتور های همراه بهره مند شوند.
مدت زمان ذکر شده برای سرویس دهی گوشی های رجیستر نشده در بسیاری از منابع یک ماه ذکر شده است، اما در برخی موارد تا 2 ماه نیز سرویس دهی به برخی گوشی ها انجام گرفته است. لازم به ذکر است این مدت زمان یک تا دو ماه به طور معمول برای افرادی که برای سفرهای تفریحی یا کاری به ایران سفر می کنند مهیا شده است و بعد از مدتی سرویس دهی به تمامی گوشی هایی که در سامانه همتا رجیستر نشده باشند متوقف می گردد.
مشکلات نداشتن کد فعال سازی رجیستری
نداشتن کد رجیستری یکی از موارد شایع می باشد که برای بسیاری از افراد ممکن است رخ دهد. خریداری گوشی از افراد متفرقه و یا فروشگاه های غیرمجاز ممکن است به قیمت رجیستر نشدن گوشی همراه منجر شود. در ادامه به مشکلات نداشتن کد فعال سازی رجیستری پرداخته خواهد شد.
نداشتن کد فعال سازی رجیستری منجر به عدم امکان استفاده از خدمات مخابرات برای گوشی خواهد شد. با توجه به اینکه انجام اصلی ترین وظیفه تلفن های همراه مانند ارسال پیام، اتصال به اینترنت و یا برقراری تماس از طربق مخابرات انجام می شود، بنابراین گوشی رجیستر نشده امکان استفاده از خدمات هیچ یک از اپراتورهای سیمکارت را نداشته عملا بلااستفاده خواهد بود.
لذا در صورت خرید یک گوشی که فاقد کد فعالسازی می باشد، لازم است تا کاربر آن را به فروشنده پس داده و اقدام به اخذ هزینه پرداختی نماید. در صورت عدم تمکین فروشنده قانون این حق را به خریدار داده است که از کلاه بردار به جرم کلاه برداری شکایت کند. در نتیجه با توجه به آنچه که در این مقاله بیان شد بهتر است کاربر کالاهای سیم کارت خور از جمله گوشی های همراه را همواره از فروشگاه های مجاز تهیه کند تا بعد ها با مشکلات رجیستری آن مواجه نشود.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص نداشتن کد فعال سازی رجیستری داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره سامانه ها تماس بگیرید. کارشناسان سامانه ها تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.