برای مشاوره ورود و استفاده از امکانات سامانه بارفرابران
برای مشاوره ورود و استفاده از امکانات سامانه بارفرابران
برای ورود مستقیم به سامانه بارفرابران کلیک کنید.
در ادامه راهنمای تصویری استفاده از سامانه بارفرابران به نشانی barfaravaran.ir ارائه شده است.
اسناد مربوط به حمل و نقل بین الملل، شامل اطلاعاتی در ارتباط با بارهای صادراتی و وارداتی می باشد. این اسناد در واقع شناسنامه کالا محسوب می شوند زیرا مشخصات حقیقی کالا در آن درج شده است. به همین منظور سامانه بارفرابران با هدف ثبت اطلاعات اسناد حمل و نقل بین الملل به صورت الکترونیکی راه اندازی شده است. تمام شرکت های حمل و نقل، موظف به ثبت نام و فعالیت در این سامانه هستند.
با توجه به اینکه ممکن است برخی از کاربران با نحوه کار با سامانه بارفرابران آشنایی نداشته باشند، لذا در این مقاله ابتدا به معرفی سامانه بارفرابران barfarabaran.ir پرداخته می شود. سپس در بخش های بعد مطالبی در ارتباط با راهنمای ورود به سایت ثبت نام و ثبت اطلاعات در این سامانه ارائه می شود. در بخش آخر نیز، نحوه اخذ کد رهگیری حمل سامانه بارفرابران شرح داده خواهد شد.
معرفی سامانه بارفرابران barfarabaran.ir
بارنامه یکی از مهم ترین اسناد حمل و نقل است که توسط شرکت حمل کننده کالا صادر می گردد. شرکت های زیادی در زمینه حمل و نقل کالا فعالیت می کنند. با هدف رسمیت بخشی به فعالیت شرکت های مجاز فورواردری و دارای مجوز از سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، سامانه بافرابران توسعه داده شده است. در ادامه به معرفی سامانه بارفرابران barfarabaran.ir پرداخته خواهد شد.
شرکت هایی بارفرابر بوده که نماینده حمل و نقل، متصدی حمل و نقل، صادرکننده یا حمل کننده کالای تجاری بوده یا اینکه شخص یا موسسه ای که مال التجاره را جمع آوری کرده و آن را به مقصد معینی ارسال می کند. این شرکت ها باید در سایت ثبت نام کرده و اطلاعات مورد نیاز را ثبت کنند.
در سامانه بارفرابران، بارنامه های مستر دریایی و بارنامه های حمل بین المللی دریافت و نمایش داده می شود. ثبت نام در این سامانه مزایای زیادی دارد. از جمله این مزایا می توان به رسمیت بخشی به فرایندهای بارفرابری مطابق با استانداردهای بین المللی، ایجاد یکپارچگی اطلاعات در طول زنجیره لجستیک، حذف مراجعات حضوری در طول فرایند، آگاهی از وضعیت محموله در هر مرحله از زنجیره لجستیک، سهولت رسیدگی به تخلفات و جلوگیری از فعالیت شرکت های بدون پروانه معتبر اشاره کرد.
عدم ثبت اطلاعات در سامانه بارفرابران، مشکلاتی را برای شرکت های حمل و نقل ایجاد می کند. از جمله اینکه اجازه ترخیص کالا از صاحب کالا سلب شده و مجوز فعالیت شرکت حمل و نقل بین الملل نیز لغو خواهد شد. پس از ورود به سامانه می توان نسبت به ثبت نام و یا ورود به حساب کاربری اقدام کرد. در ادامه جزییات بیشتری ارائه خواهد شد.
راهنمای ورود به سامانه بارفرابران
تمام شرکت های حمل و نقل بین الملل باید به سامانه بارفرابران مراجعه کرده و اطلاعات موردنیاز از قبیل تاریخ سفر، بندر تخلیه، نام کشتی و... را ثبت نمایند. برای ورود به سامانه نیز به نام کاربری و رمز ورود نیاز خواهد بود. در ادامه این بخش، راهنمای ورود به سامانه بارفرابران ارائه خواهد شد.
کاربر جهت ورود به سایت ثبت نام و ثبت اطلاعات بارفرابران باید به آدرس اینترنتی barfarabaran.ir مراجعه نماید. همچنین کاربر می تواند عبارت "سامانه بارفرابران" را در گوگل جستجو نموده و بر روی اولین لینک نمایش داده شده کلیک کند.
پس از این کار، کاربر به صفحه اصلی سایت هدایت خواهد شد. جهت ورود به حساب کاربری باید بر روی "ورود" واقع در بالای صفحه سمت چپ کلیک نماید.
در صفحه ورود، باید نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کرده و بر روی دکمه ورود به سیستم کلیک کند.
پس از این کار، کاربر به حساب کاربری خود در سامانه بارفرابران وارد خواهد شد. در صورتی که کاربر در صفحه ورود، چک باکس مربوط به مرا به خاطر بسپار را فعال کند، در مراجعات بعدی نیازی به وارد کردن اطلاعات ورود نخواهد بود. همچنین اگر رمز عبور را فراموش کرده باشد با کلیک بر روی دکمه بازیابی رمز ورود می تواند پس از وارد کردن شناسه شرکت، رمز ورود را از طریق پیامک ارسال شده به موبایل خود دریافت نماید.
نحوه ثبت نام در سامانه بارفرابران
همانگونه که پیشتر نیز اشاره شد، تمام شرکت های حمل و نقل بین الملل، موظف به ثبت نام در سامانه بارفرابران هستند. در غیر این صورت مجوز فعالیت آن ها لغو خواهد شد و اجازه ترخیص کالا را نیز نخواهند داشت. به همین منظور در ادامه این بخش، نحوه ثبت نام در سامانه بارفرابران شرح داده خواهد شد.
پس از ورود به سایت ثبت نام بارفرابران barfarabaran.ir کاربر باید بر روی "ثبت نام" کلیک کند.
در مرحله بعد باید اطلاعات مورد نیاز جهت احراز هویت شرکت حمل و نقل را وارد نماید و بر روی دکمه "ورود جهت ثبت نام" کلیک کند. کاربر باید نام کاربری و رمز عبور شرکت در سامانه ثبت شرکت های سامان راهداری را وارد کند.
سپس کد شرکت نمایش داده می شود. جهت اطمینان از صحت آن، کاربر باید شناسه ملی خود را وارد کرده و بر روی دکمه استعلام کلیک کند.
در مرحله بعد، مشخصات مورد نیاز جهت ثبت نام مانند شماره تماس، آدرس، رمز ورود، ایمیل و... را وارد کرده و بر روی دکمه پیش نمایش ثبت نام کلیک کند.
اطلاعات ثبت نام برای کاربر نمایش داده می شود در صورت نیاز می تواند آن را ویرایش کند. در غیر این صورت بر روی دکمه "تایید ثبت نام" کلیک کند.
پیغامی جهت اطمینان از ثبت اطلاعات برای کاربر نمایش داده می شود که باید بر روی OK کلیک کند.
در آخر نیز پیغام موفقیت آمیز بودن عملیات ثبت نام برای کاربر نمایش داده می شود.
پس از ثبت نام و احراز هویت و تصدیق اطلاعات توسط سازمان راهداری، امکان ورود به سامانه وجود خواهد داشت. قابل ذکر است که با هر شناسه ملی، تنها یک بار امکان ثبت نام در سامانه بارفرابران وجود دارد. مدیر عامل شرکت های حمل و نقل می توانند کاربرانی با سطح دسترسی مشخص، برای پروفایل کاربری خود تعیین کنند.
ثبت اطلاعات بارنامه در سامانه بارفرابران
در صورتی که عملیات ثبت نام که نحوه انجام آن در بخش قبل ارائه شد، به درستی انجام شود، کاربر می تواند وارد پنل کاربری خود شده و اقدام به ثبت اطلاعات نماید. جهت ارائه جزییات بیشتر در این زمینه، در ادامه این بخش، نحوه ثبت اطلاعات بارنامه در سامانه بارفرابران barfarabaran.ir ارائه خواهد شد.
مهم ترین بخش پنل کاربری سامانه بارفرابران، مربوط به مدیریت سفر می باشد. مدیریت سفر از سه بخش سفرهای دریایی، ریلی و جاده ای تشکیل شده است. هر یک از آن ها نیز دارای دو زیر بخش به نام های سفرها و لیست بارنامه های سفر می باشند. برای درج اطلاعات FBL/HBL و ظهر نویسی در رویه حمل دریایی، می توان بر روی سفرهای دریایی و یا لیست بارنامه های دریایی کلیک کرد. فرایند در هر دو دسترسی یکسان می باشد. در زیرزبانه سفرهای دریایی، اطلاعات به تفکیک سفردریایی نمایش داده می شود. اما در لیست بارنامه های دریایی، اطلاعات سند حمل بدون دسته بندی نمایش داده می شود.
پس از ورود به سایت بارفرابران، کاربر باید بر روی سفرهای دریایی کلیک کند.
پس از این کار، فهرست سفرهای دریایی به همراه اسنادی که به نام شرکت حمل و نقل کاربر توسط شرکت کشتی رانی به ثبت رسیده است به همراه اطلاعات سند نمایش داده می شود. حال باید بر روی جزییات سفر کلیک کند.
پس از این کار، تعداد اسناد ثبت شده سفر مورد نظر نمایش داده می شود. برای درج اطلاعات بارنامه FBL و یا HBL بر روی آیکون FHBL کلیک کند.
سپس باید اطلاعات فرم نمایش داده شده را تکمیل و بر روی دکمه ثبت کلیک نماید.
در مرحله بعد باید بر روی آیکون ظهرنویسی کلیک کند.
با مشاهده اطلاعات ثبت شده در مراحل قبل، صرفا امکان تایید برای کاربر وجود دارد. بنابراین باید تیک گزینه تایید ظهرنویسی را فعال و بر روی دکمه تایید کلیک کند.
پس از این مرحله، پیغام موفقیت آمیز بودن ظهرنویسی سند برای کاربر نمایش داده خواهد شد. پس از این، صاحب کالا قادر خواهد بود که در سامانه جامع تجارت، بارنامه را معامله و سایر فرایندهای تجاری را انجام دهد. ظهر نویسی به معنای اعلام تسویه حساب و تغییر ید سند از فورواردر به صاحب کالا است.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص سامانه بارفرابران داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره سامانه ها تماس بگیرید. کارشناسان سامانه ها تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.
پاسخ مشاور: سلام سامانه بارفرابران به نشانی barfaravaran.ir می باشد.