برای مشاوره نحوه استعلام آخرین سوختگیری کارت سوخت
برای مشاوره نحوه استعلام آخرین سوختگیری کارت سوخت
برخی از افراد پس از مواجهه با مشکل مفقودی کارت سوخت، تمایل به استعلام آخرین سوختگیری داشته تا از این طریق مدرک را پیدا کنند. این اشخاص با سوالاتی مانند این که روش های پیگیری کارت چیست مواجه شده و ابهاماتی در خصوص نحوه سوزاندن آن دارند. آشنایی با مدت زمان نگهداری مدرک در جایگاه های سوخت مفید واقع شده و کسب اطلاعات در خصوص این که سهمیه بنزین مفقودی چه می شود، اهمیت زیادی دارد.
جهت استعلام آخرین سوختگیری کارت سوخت می بایست به صورت حضوری به دفاتر پلیس +10 مراجعه کرده اما در صورت مفقودی مدرک، امکان پیگیری کارت گم شده از طریق روش های آنلاین وجود دارد. در این مقاله توضیحاتی در خصوص نحوه و دلایل استعلام آخرین سوختگیری کارت سوخت ارائه شده است. اشخاص از طریق مطالعه این مطلب درباره شیوه سوزاندن مدرک، مدت زمان نگهداری آن در جایگاه و نحوه انتقال سهمیه بنزین کارت اطلاعات کسب می کنند.
استعلام آخرین سوختگیری کارت سوخت
اقدام برای استعلام آخرین سوختگیری کارت سوخت غالبا به دلیل مفقودی مدرک صورت می گیرد اما ممکن است اشخاص تمایل به دریافت گزارش استفاده از کارت سوخت داشته باشند. برای انجام این امر نیاز به مراجعه حضوری به دفاتر پلیس +10 بوده و سامانه الکترونیکی خاصی برای ثبت درخواست استعلام راه اندازی نشده است.
متقاضیان استعلام آخرین سوختگیری کارت سوخت می بایست مدارک هویتی خود و ماشین یا موتور را به صورت حضوری به کارشناسان ارائه داده تا در ادامه گزارش در اختیار آنان قرار گیرد. افراد با سوالاتی در خصوص این که مدارک لازم برای پیگیری کارت چیست مواجه شده که لیست موارد در جدول زیر آورده شده است.
مدارک لازم جهت استعلام آخرین سوختگیری |
کارت ملی و شناسنامه |
کارت ماشین یا موتور |
سند یا برگ سبز خودرو و موتور |
وکالتنامه از طرف مالک برای نمایندگان قانونی |
فرم درخواست |
متقاضی استعلام آخرین سوختگیری کارت سوخت می بایست صاحب وسیله نقلیه بوده یا نماینده قانونی او به حساب آید. جایگاه های سوخت گزارش های استفاده از کارت را در اختیار قرار نداده و تنها راه استعلام گیری حضور در دفاتر پلیس +10 است. اشخاص باید بدانند که در صورت مفقودی کارت، از طریق روش های دیگری مانند مراجعه به سایت postyafteh.post.ir می توان برای جستجوی مدرک اقدام کرد اما با استفاده از این روش ها تنها مدرک یافت شده و استعلام گیری انجام نمی شود.
اشخاص پس از مراجعه به دفتر پلیس +10 می بایست فرم درخواست استعلام آخرین سوختگیری کارت سوخت را دریافت کرده و با اطلاعات صحیح تکمیل نمایند. در ادامه مدارک لازم همراه با فرم درخواست به کارشناسان ارائه شده تا استعلام گیری انجام شده و در نهایت برگه گزارش در اختیار متقاضی قرار داده می شود. اطلاعات مندرج در گزارش شامل تاریخ و ساعت آخرین سوختگیری و نشانی دقیق جایگاه می باشد.
مراحل پیگیری کارت سوخت گم شده
برای استعلام آخرین سوختگیری کارت سوخت می بایست در دفاتر پلیس +10 حضور یافت، اما اجباری مبنی بر پیگیری حضوری کارت سوخت گم شده وجود ندارد. اشخاصی که با مشکل مفقودی مدرک مواجه می شوند، امکان مراجعه به سایت های scs.niopdc.ir و postyafteh.post.ir را جهت پیگیری کارت داشته که در ادامه توضیحات کامل تر آمده است.
مراحل پیگیری کارت سوخت گم شده از سایت scs.niopdc.ir
اشخاصی که کارت سوخت خود را گم کرده و تصور می کنند آن را در جایگاه جا گذاشته اند، می بایست به سامانه کارت سوخت جامانده scs.niopdc.ir مراجعه کرده و فرم جستجوی آنلاین را تکمیل نمایند. اطلاعات کلیه کارت سوخت های جا مانده در جایگاه سوخت یا باجه معطله پست در این سامانه درج شده و قابل مشاهده است.
پس از درج نشانی سامانه پیگیری کارت scs.niopdc.ir در مرورگر باید سریال PAN یا شماره VIN را در فرم تایپ نمود. با کلیک بر روی گزینه جستجو، استعلام صورت گرفته و اطلاعات نمایش داده می شود. سریال PAN از طریق دفاتر پلیس قابل دریافت بوده اما شماره VIN بر روی کارت خودرو درج شده است.
پس از طی کردن مراحل پیگیری کارت سوخت گم شده اطلاعات جایگاه یا باجه معطله پستی که مدرک در آن قرار دارد، گزارش داده می شود. شخص می تواند از طریق حضور در مرکز و با ارائه مدارک خود، کارت را تحویل بگیرد. اگر کارت دزدیده شده یا در جایی به غیر از جایگاه سوخت و باجه معطله جا مانده باشد، اطلاعات خاصی در scs niopdc نمایش داده نخواهد شد.
مراحل پیگیری کارت سوخت گم شده از سایت postyafteh.post.ir
به طور معمول هر شخصی با یک مدرک گم شده در خیابان یا سایر مراکز مواجه شود آن را به صندوق پستی انداخته یا به نزدیک ترین دفتر اداره پست تحویل می دهد. در ادامه اطلاعات مدرک مفقودی در سایت postyafteh.post.ir درج شده تا صاحب مدرک از طریق جستجو در سامانه به اطلاعات لازم دسترسی یابد.
برای جستجوی کارت سوخت گم شده از طریق سایت پست یافته پس از جستجوی نشانی postyafteh.post.ir در مرورگر باید یکی از گزینه های جستجو با کد ملی، جستجو با مشخصات فردی و بررسی با پلاک را انتخاب کرد.
در ادامه می بایست اطلاعات لازم مانند کد ملی را در فرم درج نموده و گزینه کارت سوخت ماشین یا موتور سیکلت را مورد انتخاب قرار داد.
اگر مدرک به صندوق پست انداخته شده یا نزد اداره پست باشد، گزارش مربوطه نمایش داده شده و در ادامه می بایست از طریق مراجعه حضوری کارت را تحویل گرفت. لازم به ذکر است که سایت پست یافته مجهز به یک بخش ثبت مفقودی نیز بوده و مالکان وسیله نقلیه می توانند گزارش مفقودی را در آن ثبت نمایند. برای این امر باید مانند تصویر زیر روی ثبت مفقودی کلیک کرد.
حالا می بایست نوع مدرک را تعیین نموده و جزئیات مربوط به آن را در فرم تایپ کرد. برای مثال کد ملی، نام و نام خانوادگی و شماره پلاک جزو اطلاعات لازم به حساب می آیند.
در نهایت یک کد رهگیری در اختیار اشخاص قرار داده شده و از طریق مراجعه به بخش پیگیری در سایت پست یافته می توان به پیگیری درخواست پرداخت.
توصیه می شود اگر افراد از طریق مراجعه به سایت های scs.niopdc.ir و postyafteh.post.ir موفق به یافتن مدرک نشدند، به دفاتر پلیس مراجعه کرده و درخواست باطل نمودن کارت سوخت را داده تا از مدرک سوء استفاده نگردد. برای این کار نیاز به ارائه مدارک هویتی و مدارک وسیله نقلیه مانند کارت ماشین یا موتور سیکلت می باشد.
نحوه سوزاندن کارت سوخت مفقودی
یکی از اقداماتی که پس از گم کردن کارت سوخت باید انجام داد، سوزاندن یا باطل کردن آن جهت جلوگیری از هر گونه سوء استفاده احتمالی است. در ادامه افراد می توانند از طریق سامانه صدور کارت سوخت المثنی درخواست خود را به ثبت رسانده تا یک مدرک جدید برای آنان صادر شود. مراحل و نحوه سوزاندن در ادامه شرح داده شده و قابل مطالعه می باشد.
آماده سازی مدارک لازم: کلیه مدارک هویتی مانند شناسنامه و کارت ملی و اطلاعات تماس و نشانی منزل از موارد لازم برای سوزاندن کارت سوخت موتور یا ماشین و پیگیری کارت به حساب می آیند. اشخاص همچنین می بایست اصل و کپی برگ سبز یا سند وسیله نقلیه را همراه با بیمه نامه آماده کرده تا موفق به ثبت درخواست سوزاندن شوند.
حضور در دفاتر پلیس +10: نحوه سوزاندن کارت سوخت مفقودی تا حدودی مشابه نحوه استعلام آخرین سوختگیری کارت سوخت می باشد. اشخاص برای ثبت درخواست باطل کردن مدرک امکان استفاده از سامانه الکترونیکی خاصی را نداشته و ملزم به مراجعه حضوری خواهند بود. کارشناسان در ادامه یک فرم چاپی را در اختیار قرار داده که افراد باید آن را تکمیل کنند.
تکمیل فرم درخواست، ارائه مدارک: در مرحله بعدی مالک یا نماینده قانونی صاحب وسیله نقلیه باید فرم درخواست باطل کردن مدرک را جهت جلوگیری از سوء استفاده های احتمالی پر کرده و همراه با مدارک در اختیار کارشناسان قرار دهد. در ادامه درخواست به ثبت نهایی رسیده و کارت سوخت نامعتبر می گردد.
درخواست کارت سوخت المثنی: همزمان با ثبت درخواست سوزاندن کارت سوخت، می توان تقاضای صدور یک مدرک جدید را مطرح کرد. افراد باید توجه داشته باشند که بنزین سهمیه ای ارزان تر از بنزین آزاد بوده و عدم دریافت کارت المثنی ضررهای مالی را به همراه دارد.
اگر متقاضی سوزاندن کارت سوخت وکیل یا نماینده قانونی صاحب وسیله نقلیه باشد، نیاز به ارائه وکالتنامه خواهد داشت. در صورت درج اطلاعات اشتباه در فرم درخواست ابطال کارت، به درخواست فرد ترتیب اثر داده نمی شود. حضور در دفاتر پلیس +10 تنها در ساعات کاری امکان پذیر بوده و روزهای تعطیل خدمات ارائه نمی گردد.
دفاتر پلیس +10 در تمامی شهرها و استان های ایران فعال بوده و متقاضیان استعلام آخرین سوختگیری کارت سوخت یا سوزاندن مدرک نیاز به حضور در شهرهای همسایه ندارند. ممکن است در آینده یک سامانه الکترونیکی برای ارائه این گونه خدمات اداری راه اندازی شود اما در حال حاضر شیوه ثبت درخواست حضوری بوده و نیاز به ارائه اصل مدارک هویتی و موارد دال بر داشتن مالکیت وسیله نقلیه می باشد.
زمان نگهداری کارت مفقودی در جایگاه سوخت
افرادی که کارت سوخت خود را در جایگاه گم کرده اند، از طریق مراجعه به سایت scs.niopdc.ir موفق به بررسی محل مدرک شده و در مرحله بعدی می توانند از طریق مراجعه حضوری کارت را تحویل بگیرند. سایت scs niopdc امکان استعلام آخرین سوختگیری کارت سوخت را فراهم نکرده اما جزئیات جایگاه محل مفقودی را ارائه می دهد.
اشخاص پس از استعلام گیری از سایت scs.niopdc.ir با این سوال که مدت زمان نگهداری کارت مفقودی در جایگاه سوخت شهرهای مختلف چقدر است؟ مواجه می شوند. باید اظهار داشت که مدرک مدت زمان محدودی در جایگاه نگهداری شده و در صورت اقدام دیرهنگام برای تحویل گرفتن، مشکلاتی به وجود می آید.
مدت زمان نگهداری کارت مفقودی در جایگاه سوخت کلیه استان های ایران 3 ماه یا 90 روز بوده و شخص از روز گم کردن مدرک، سه ماه برای حضور در جایگاه فرصت دارد. بدیهی است که برای پیگیری کارت و تحویل گرفتن آن، نیاز به ارائه مدارک هویتی و مدارک وسیله نقلیه مانند کارت ماشین یا کارت موتور است.
سهمیه بنزین کارت سوخت گم شده
بنابر گفته رئیس صنف جایگاهداران اگر اشخاص پس از مفقودی کارت سوخت موفق به پیدا کردن آن نشده و مدرک را ابطال نمایند، سهمیه بنزین کارت سوخت گم شده حفظ خواهد شد. سهمیه در آینده به مدرک المثنی صادر شده، منتقل شده و قابل استفاده می شود. بنابراین سهمیه سوزانده نشده و پس از صدور کارت جدید در دسترس خواهد بود.
پس از شرح شیوه استعلام آخرین سوختگیری کارت سوخت باید اشاره کرد که اگر شخص برای کارت سوخت خود رمز و گذرواژه قوی انتخاب ننموده و فردی با استفاده از کارت مفقودی بنزین خریداری کند، سهمیه استفاده شده به طور کامل از دست رفته و بازگردانده نمی شود. در صورت به سرقت رفتن کارت سوخت و هر گونه سوء استفاده از آن، احتمال مجرم به شمار رفتن مالک و صاحب وسیله وجود دارد.
توصیه می شود مالکان وسیله نقلیه به محض مطلع شدن از مفقودی کارت سوخت، به دفاتر پلیس +10 مراجعه کرده و کارت را باطل نموده تا از هر گونه پیامد ناخوشایندی جلوگیری شود. پخش اعلامیه و آگهی مبنی بر گم شدن مدرک و درخواست تحویل دادن کارت سوخت در صورت یافتن آن، مفید واقع شده و احتمال مجرم شناخته شدن را کاهش می دهد.
در صورت به سرقت رفتن کارت سوخت، احتمال دزدیده شدن سهمیه بنزین آن بالا بوده و ممکن است سارقین استفاده های نامناسبی از مدرک نمایند. به همین دلیل ثبت درخواست ابطال اعتبار مدرک و پیگیری کارت باید در اسرع وقت صورت گیرد. اگر شخص کارت سوخت را گم کرده و درخواست صدور مدرک المثنی را دهد، سهمیه بنزین حفظ شده و به راحتی به مدرک جدید منتقل می شود.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص استعلام آخرین سوختگیری کارت سوخت داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره سامانه ها تماس بگیرید. کارشناسان سامانه ها تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.
پاسخ مشاور: برای این کار بایستی به پلیس +10 مراجعه کنید. شرح اون در مقاله ذکر شده.