برای مشاوره انتخاب رشته دکتری
برای مشاوره انتخاب رشته دکتری


برای ورود مستقیم به سامانه انتخاب رشته دکتری کلیک کنید.
در ادامه راهنمای تصویری استفاده از سامانه انتخاب رشته دکتری به نشانی sanjesh.org ارائه شده است.
آزمون دکتری یکی از آزمون های مهم ورود به مقطع تحصیلی بالاتر است که مجری برگزاری آن سازمان سنجش می باشد. کسانی که در این آزمون شرکت می کنند، در صورت کسب نمره قبولی و مجاز شدن به انتخاب رشته، باید برای انجام فرایند انتخاب کد رشته محل های مورد نظر خود به سایت سازمان سنجش مراجعه نمایند و تا حداکثر 50 کد رشته محل را انتخاب کنند.
انتخاب رشته آزمون دکتری با آزمون های کارشناسی و کارشناسی ارشد متفاوت است و نکات مهمی دارد که سعی شده است در این مقاله، انتخاب رشته آزمون دکتری ارائه شده است و به جزئیات بیشتری از آن شامل زمان انتخاب رشته، سایت انتخاب رشته دکتری 1402، نحوه انتخاب رشته، دفترچه و مشاوره انتخاب رشته دکتری پرداخته شده است.
زمان انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۲
پس از این که داوطلبان کنکور دکتری نتایج خود را دریافت کردند و مجاز به انتخاب رشته شدند، زمان آن می رسد که برای انتخاب رشته اقدام کنند. مهلت زمانی انتخاب رشته دکترا 1402 از طریق سایت سازمان سنجش اطلاع رسانی می شود و متقاضیان باید در بازه مشخص شده، برای پر کردن فرم انتخاب کد رشته محل های مورد نظر، به سایت سنجش مراجعه کنند.
انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۲ در بازه زمانی 29 فروردین تا 2 اردیبهشت ماه قابل انجام است و داوطلبان می توانند در مهلت زمانی اعلام شده به سایت سنجش مراجعه کنند و انتخاب رشته خود را انجام دهند. شرکت کنندگان آزمون دکتری می توانند در کانال تلگرامی سامانه ها عضو شوند و هرچه سریع تر از اخبار انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۲ مطلع گردند.
انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۲ از تاریخ 29 فروردین ماه آغاز شده و تا 2 اردیبهشت ماه ادامه دارد.
سازمان سنجش یکی از سازمان های مهم در زمینه برگزاری آزمون های سراسری در کشور ایران می باشد و هر ساله آزمون های مختلف زیر نظر این سازمان برگزار می شود. سایت این سازمان مرجع مناسبی برای اطلاع از زمان انتخاب رشته دکتری است که در مقاله زیر آن را معرفی کرده ایم.
سایت انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۲
انتخاب رشته دکتری به صورت اینترنتی و از طریق سایت آن که همان سایت سازمان سنجش است، انجام می شود که در بازه زمانی اعلام شده قابل دسترس می باشد. داوطلبان این آزمون برای انجام مراحل انتخاب رشته خود و مشاهده نتایج آن باید به سایت انتخاب رشته دکتری به نشانی sanjesh.org مراجعه کنند.
سایت سازمان سنجش دکتری، نه تنها فقط برای انتخاب رشته، بلکه برای ثبت نام، مشاهده کارنامه آزمون، مشاهده نتایج انتخاب رشته و سایر موارد مربوط به آزمون دکتری مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین، این سایت مرجع اطلاع رسانی های مربوط به این آزمون می باشد.
نتایج اولیه آزمون دکتری ۱۴۰۲ شامل مواردی مانند تراز، درصدهای هر عنوان درسی، رتبه و وضعیت مجاز بودن یا نبودن انتخاب رشته می شود و داوطلبان بر اساس این نتایج اقدام به انتخاب رشته می کنند که توضیحات آن در مقاله زیر ارائه شده است.
نحوه انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۲
همانطور که گفته شد، انتخاب رشته آزمون دکتری به صورت اینترنتی و از طریق سایت سازمان سنجش انجام می شود. داوطلبانی که موفق به کسب نمره قبولی و مجاز به انتخاب رشته شده اند، می توانند در بازه مشخص شده، به سامانه سنجش مراجعه کنند و مراحل انتخاب رشته را در آن انجام دهند. به همین دلیل، در ادامه این مقاله، نحوه انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۲ ارائه شده است تا به متقاضیان در انجام این فرایند کمک کند.
ابتدا در مرورگر خود آدرس sanjesh.org را بنویسید تا به صورت مستقیم وارد سایت سنجش شوید.
در صفحه اصلی سایت، روی گزینه دکتری تخصصی که در منو سمت راست سایت قرار گرفته است، کلیک کنید.
اکنون گزینه انتخاب رشته های تحصیلی آزمون ورودی دکتری (نیمه متمرکز) phd را انتخاب نمایید.
در صفحه باز شده، نکات مهم نشان داده شده است که برای ورود به مرحله بعد باید روی گزینه تائید و ادامه - گام بعدی کلیک نمایید.
با توجه به اطلاعاتی که در دست دارید، یکی از روش های ورود به سیستم را انتخاب نمایید و پس از وارد کردن اطلاعات، روی گزینه ورود به سیستم کلیک نمایید.
اکنون مشخصات شما نشان داده می شوند. در صورتی که مورد تاییدتان نمی باشند می توانید از طریق قسمت در نظر گرفته شده، آن را اصلاح نمایید.
حال می توانید 50 کد رشته محل را انتخاب نمایید و پس از تکمیل آن ها و در صورت مورد تایید بودن تمام مشخصات فرم، روی گزینه تایید و ادامه کلیک کنید.
در آخر، یک کد رهگیری 15 رقمی به شما داده می شود که باید آن را تا زمان اعلام نتایج نهایی دکتری نزد خود نگه دارید.
تصاویر مربوط به انتخاب رشته دکتری سال های گذشته می باشد و به محض شروع انتخاب رشته، عکس ها به روز رسانی می شود.
آزمون دکتری هر ساله زیر نظر سازمان سنجش و آموزش کشور برگزار می شود. داوطلبانی که قصد شرکت در این آزمون را دارند می بایست که به سایت ثبت نام آزمون دکتری 1402 مراجعه کنند که در مقاله زیر توضیح داده شده است.
دفترچه انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۲
یکی از مواردی که چه در انتخاب رشته آزمون دکتری ۱۴۰۲ و چه در آزمون های دیگر بسیار مهم است، مطالعه دفترچه انتخاب رشته می باشد. در این دفترچه تمام اطلاعات مورد نیاز در این خصوص ارائه شده است و داوطلبان با مطالعه آن می توانند انتخاب رشته دقیق تری داشته باشند. در این دفترچه مواردی مانند لیست کد رشته محل های دوره های روزانه، نوبت دوم، غیر انتفاعی، پیام نور و پردیس خودگردان، شرایط و ضوابط، نحوه انتخاب رشته و غیره ارائه شده است.
دفترچه انتخاب رشته دکتری 1402 در تاریخ 28 فروردین ماه در سایت سازمان سنجش منتشر شدد و داوطلبان قبل از هر اقدامی باید آن را دانلود و مطالعه نمایند. در ادامه لینک دانلود دفترچه انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۲ ارائه شده است.
سامانه استعلام مدرک تحصیلی، سایتی است که به وسیله وزارت علوم و تحقیقات راه اندازی شده است و به افراد این امکان را می دهد که بتوانند مدارک خود را مشاهده کنند که برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله زیر مراجعه شود.
مشاوره انتخاب رشته دکتری
انتخاب رشته دکتری متفاوت با انتخاب رشته آزمون های کارشناسی و ارشد است و دقت بیشتری می خواهد. به طور کلی، در آزمون کارشناسی و کارشناسی ارشد، اولویت بندی رشته ها در فرم انتخاب رشته بسیار مهم است. چرا که انتخاب های داوطلب از ابتدای فهرست رشته ها مورد بررسی قرار می گیرند و فرد در اولین رشته ای که شانس قبولی در آن را داشته باشد، پذیرفته می شود و می تواند برای ثبت نام در آن رشته اقدام کند.
اما فرایند انتخاب رشته در آزمون دکتری متفاوت است و ترتیب رشته ها در دعوت شدن به مصاحبه دانشگاه ها معنایی ندارد. به طور کلی، روند انتخاب رشته به این صورت است که فهرست رشته های انتخابی افراد به طور کامل بررسی می شود و کد رشته محل هایی که داوطلب توانسته است تراز لازم را در آن ها کسب کند و موفق به دعوت به مصاحبه شود، مشخص می گردند. در ادامه، متقاضی باید انتخاب کند که از میان کد رشته محل های دعوت به مصاحبه شده می خواهد در مصاحبه کدام یک شرکت کند. داوطلب پس از انجام مصاحبه و قبولی در این مرحله، موفق به پذیرش در رشته مورد نظر خود می شود.
اما باید به این نکته توجه کرد که درست است اولویت بندی رشته ها برای دعوت شدن به مصاحبه مهم نیست، اما در نتیجه نهایی داوطلبان تاثیر گذار است. به طور دقیق تر، هنگامی که متقاضی در مصاحبه دانشگاه ها مختلف حاضر و موفق به قبولی در تعدادی از آن ها می شود، زمان آن می رسد که نتیجه نهایی پذیرش او در مقطع دکتری مشخص گردد. در این مرحله، انتخاب های داوطلب، به ترتیب اولویت، بررسی می شوند و بالاترین کد رشته محلی که متقاضی توانسته است در مصاحبه آن نمره قبولی کسب نماید، به عنوان نتیجه نهایی پذیرش او اعلام می شود. پس، باید به اولویت بندی کد رشته محل های انتخابی توجه شود.
اکنون که به مطالب مهم در خصوص اولویت بندی انتخاب رشته دکتری اشاره شد، باید به دو نکته مهم دیگر نیز اشاره شود. اول اینکه در انتخاب رشته، به تراز دعوت به مصاحبه دانشگاه های مد نظر در سال گذشته توجه شود. داوطلبان با استفاده از این اطلاعات می توانند پیش بینی کنند که با توجه به مقایسه تراز خود با آن ها، چه قدر احتمال دارد که از طرف دانشگاه دعوت به مصاحبه شوند.
مورد دیگری که بسیار مهم است، آمادگی داوطلبان برای جلسه مصاحبه می باشد. از آنجایی که متقاضیان بلافاصله پس از اعلام نتایج انتخاب رشته باید برای حضور در مصاحبه آماده شوند، داشتن آگاهی لازم در خصوص این مرحله شانس قبولی را افزایش می دهد. توصیه می شود که داوطلبان بعد از انتخاب رشته، خود را برای مصاحبه آماده کنند و با مطالعه سوالات جلسات مصاحبه در سال های گذشته و تهیه مدارکی که باید همراه خود داشته باشند، وارد این مرحله از آزمون ورود به دکترا شوند.
آن دسته از شرکت کنندگانی که در نتایج اولیه خود مجاز به انتخاب رشته دانشگاه آزاد شده اند و مایل به نام نویسی در دکتری آن هستند می توانند به مقاله زیر رجوع کنند.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۲ داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره سامانه ها تماس بگیرید. کارشناسان سامانه ها تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.
پاسخ مشاور: سلام. نتایج اولیه 24 فروردین اعلام می شوند.
پاسخ مشاور: سلام. احتمالا فرایند انتخاب رشته آزمون دکتری در اردیبهشت ماه انجام می شود.