برای مشاوره ثبت نام و دریافت کد از سامانه شمیم
برای مشاوره ثبت نام و دریافت کد از سامانه شمیم
برای ورود مستقیم به سامانه شمیم کلیک کنید.
در ادامه راهنمای تصویری استفاده از سامانه شمیم به نشانی shamim.ssaa.ir ارائه شده است .
سازمان ثبت اسناد و املاک کشور دارای بیش از 440 واحد ثبتی بوده و 1200 نقشه بردار مناسب برای پیاده سازی شبکه دائمی GNSS را در اختیار خود دارد. این سازمان با تکیه بر زیر ساخت های مختلف توانسته است که طرحی را به نام «شبکه موقعیت یابی یکپارچه مالکیت ها» راه اندازی کند. این طرح به اختصار طرح شمیم نامیده می شود و سامانه شمیم به نشانی shamim.ssaa.ir نیز برای راه اندازی هرچه بهتر این طرح راه اندازی شده است.
این پروژه دارای اهداف بسیار متنوعی بوده که در ادامه این مقاله قصد داریم در رابطه با نحوه ورود به سامانه شمیم اداره ثبت اسناد و املاک کشور، راهنمای ثبت نام، دریافت کد shamim، نقشه شمیم و امکانات قابل ارائه آن به مردم صحبت کنیم.
معرفی سامانه شمیم shamim.ssaa.ir
«شبکه موقعیت یابی یکپارچه مالکیت ها» که به اختصار به طرح شمیم نیز شناخته می شود، نام طرحی است که از سوی اداره ثبت اسناد و املاک کشور روی کار آمد. این طرح کار خود را در سال 1395 آغاز نمود و با نصب 144 عدد ایستگاه دائم بر روی واحدهای ثبتی در کل کشور نتیجه داد و در نهایت در همان سال 1395 این طرح به بهره برداری رسید.
این پروژه سعی دارد که در سطح ملی، اطلاعات مکانی املاک را در دسترس داشته باشد و در عین حال زیر ساختی برای توسعه فنآوری های ماهواره ای در سراسر کشور فراهم کند. طرح شمیم یک ترکیبی از نقشه برداران واحدهای ثبتی، گیرنده های خاص، زیر ساخت های سخت افزاری، نیروهای انسانی، زیر ساخت های شبکه ای، ایستگاه های دائمی، نظارت و پشتیبانی، نرم افزارهای مدیریت کاربران، نرم افزارهای واسط جهت صدور سند مالکیت و در نهایت دستورالعمل ها و شیوه نامه های اجرایی است.
با استفاده از طرح شمیم، نقشه برداران می توانند از طریق shamim.ssaa.ir، اقدام به برداشت اطلاعات حدود املاک نمایند. بنابراین، سامانه شمیم یک سایت جامع بوده که امکان استفاده از نقشه مکان ها را فراهم نموده است. همچنین، در این سامانه سعی شده است که خطاهای احتمالی موجود اصلاح شود.
راهنمای ورود به سامانه شمیم shamim.ssaa.ir
سامانه شمیم اداره ثبت اسناد، با هدف دسترسی راحت تر نقشه برداران به حدود املاک کشور راه اندازی شده است. کاربرانی که مجاز به استفاده از این سایت می باشند، دارای نام کاربری و رمز عبور برای ورود به shamim.ssaa.ir خواهند بود؛ چرا که بسیاری از خدمات مربوط به آن، از طریق حساب کاربری ارائه شده به کاربران قابل ارائه است.
لذا در صورتی که نام کاربری و رمز اختصاصی برای ورود به سامانه شمیم دریافت کرده اید، می توانید طبق مراحل زیر به سایت و حساب کاربری خود وارد شوید و از هر یک از خدمات ارائه شده در آن استفاده کنید.
ابتدا در یکی از مرورگرهای خود آدرس اینترنتی shamim.ssaa.ir را بنویسید تا به سایت شمیم وارد شوید.
اکنون به منظور ورود به حساب کاربری خود لازم است که بر روی گزینه «ورود به سامانه» از طریق منوی سمت راست کلیک نمایید.
حال، بخش مربوط به حساب کاربری شما در سامانه شمیم باز می شود. در این بخش لازم است که نام کاربری و رمز عبور خود را برای ورود به سایت وارد نمایید و بر روی گزینه LOGIN کلیک نمایید.
سامانه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور زیر نظر قوه قضاییه است و یکی از بخش های استعلام ثبتی می باشد که اطلاعات بیشتر در خصوص این سامانه در مقاله زیر ارائه شده است.
نحوه ثبت نام در سامانه شمیم shamim.ssaa.ir
به منظور استفاده از خدمات سامانه شمیم و ورود به حساب کاربری، لازم است که متقاضیان ابتدا در سایت shamim.ssaa.ir ثبت نام کرده باشند تا با دریافت نام کاربری و رمز عبور بتوانند از خدمات آن استفاده کنند.
در صورتی که قبلا در سایت شمیم ثبت نام کرده اید، دیگر نیازی به ثبت نام مجدد نیست و می توانید با اطلاعات حساب کاربری خود به سامانه وارد شوید؛ اما در صورتی که هنوز در آن ثبت نام نکرده اید، می توانید طبق مراحل زیر پیش بروید و روند مربوط به نام نویسی در این سامانه را انجام دهید.
ابتدا به سایت شمیم به نشانی اینترنتی shamim.ssaa.ir بروید و از طریق منوی سمت راست بر روی گزینه «ورود به سامانه» کلیک کنید.
حال در صفحه باز شده، برای ثبت نام در این سامانه، لازم است که از طریق منوی بالای سایت بر روی گزینه CREATE ACCOUNT کلیک نمایید.
در مرحله بعدی فرم مربوط به ثبت نام شما در سامانه شمیم باز خواهد شد. لازم است که این فرم را تکمیل نموده و تمامی اطلاعات مورد نیاز آن را وارد نمایید. پس از وارد کردن تمامی اطلاعات بر روی گزینه SIGN UP کلیک کنید تا مراحل ثبت نام شما در این سایت انجام شود.
در گذشته سازمان اموال تملیکی به صورت حضوری اقدام به مزایده و فروش این اموال می کرد، اما به دلیل اینکه در حراج حضوری شائبه هایی وجود داشت، سامانه الکترونیکی حراج اموال تملیکی راه اندازی شد که در مقاله زیر به توضیح بیشتر این سامانه پرداخته شده است.
نحوه دریافت کد شمیم
یکی از اطلاعات مهم برای شمیم، کد شمیم بوده که این کد برای هر یک از استان های کشور متفاوت است. در واقع، هر یک از 144 ایستگاه دائم و یا برخی از آن ها، دارای یک کد شمیم می باشند که این کدها برای هر یک از استان های کشور متفاوت هستند.
نحوه دریافت کد شمیم بسیار ساده است؛ چرا که در قالب یک جدول و از طریق سایت شمیم قابل دریافت می باشد. از طرفی با توجه به اینکه این کدی ثابت بوده که برای هر یک از استان های کشور تعریف می شود، می توان آن را به صورت اینترنتی دریافت کرد.
برای دریافت کد شمیم در هر یک از استان ها، می توانید به سایت شمیم سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به نشانی shamim.ssaa.ir وارد شوید. پس از ورود، لازم است که از طریق منوی سمت راست، بر روی گزینه «راهنمای ثبت نام در سامانه» کلیک نمایید.
حال یک فایل برای شما دانلود خواهد شد که در این فایل، کد شمیم هر یک از استان های کشور با عدد و یا حروف انگلیسی و در قالب یک جدول تعریف شده اند. داوطلبان می توانند برای دریافت آن از طریق این بخش، این فایل را دانلود نمایند و کدهای موجود در آن را مطالعه نمایند.
نقشه شمیم چیست
سامانه شمیم سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با هدف ارائه خدمات به گروه مختلفی از کارمندان ثبت اسناد کشور راه اندازی شده است و به همین منظور، خدمات مختلفی را به این افراد ارائه می کند. نقشه شمیم یکی از مهم ترین خدمات و امکاناتی است که در سامانه shamim.ssaa.ir ارائه شده است. در واقع، طرح شمیم با هدف ارائه این نقشه راه اندازی شده و بدیهی است که بدون وجود آن نمی توان به هدف راه اندازی این طرح دسترسی داشت.
نقشه شمیم از 144 ایستگاه دائمی تشکیل شده است که هر یک از این ایستگاه ها با موقعیت های ماهواره ای خاصی که دارند، می توانند برای نقشه برداران بسیار مناسب باشند و حدود اراضی و مالکیت های ثبت شده در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور را ارائه کنند.
نقشه برداران سازمان ثبت اسناد و املاک کشور برای تهیه نقشه های کاداستری دقیق تر می توانند از طریق نقشه شمیم این کار را انجام دهند؛ اما تنها در صورتی می توان به این نقشه دسترسی داشت که امکان دسترسی به سامانه مربوطه از سوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور برای افراد تعریف شده باشد.
در سامانه ثبت من امکان دسترسی به خدمات آنلاین و غیر حضوری سازمان اسناد و املاک کشور در حوزه های مختلف از جمله املاک، اسناد رسمی، ازدواج و طلاق، استعلام ممنوع الخروجی و ... وجود دارد که جزئیات بیشتر در مقاله زیر ارائه شده است.
امکانات سامانه شمیم
سامانه شمیم با هدف اطلاع رسانی و پیاده سازی طرح شمیم راه اندازی شده است و خدمات مربوط به آن نیز در همین حوزه ها می باشد. دسترسی به نقشه شمیم و دریافت حدود اراضی و املاک ثبت شده در این سایت، از جمله خدمات ارائه شده در شمیم بوده که باعث شده است این سامانه، به یکی از سامانه های بسیار مهم در سطح ملی تبدیل شود.
در سامانه شمیم امکان ثبت نام و یا ورود به حساب کاربری برای افراد مجاز، وجود دارد. همچنین، افرادی که قبلا در آن ثبت نام کرده بودند؛ اما در حال حاضر رمز عبور خود را برای ورود فراموش کرده اند، می توانند آن را از طریق بخش حساب کاربری سایت شمیم بازیابی کنند.
در سامانه shamim.ssaa.ir، راهنماهای مختلفی ارائه شده است که کاربران می توانند برای اطلاع دقیق تر از خدمات این سایت، آن ها را مطالعه کنند و در صورت نیاز از آن ها برای دسترسی به خدمات مختلف، استفاده نمایند.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص سامانه شمیم به نشانی shamim.ssaa.ir داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره سامانه ها تماس بگیرید. کارشناسان سامانه ها تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.
پاسخ مشاور: سلام. اعضا نظام مهندسی باید در کادر تصویر کاربر، عکس پروانه نظام مهندسی خود را بارگزاری کنند.