برای مشاوره سامانه مشاغل سخت و زیان آور
برای مشاوره سامانه مشاغل سخت و زیان آور


برای ورود مستقیم به سامانه مشاغل سخت و زیان آور کلیک کنید.
در ادامه راهنمای تصویری استفاده از سامانه مشاغل سخت و زیان آور به نشانی sakht.mcls.gov.ir ارائه شده است.
معمولا در هر شغل و حرفه ای یکسری مشکلات و سختی های کار وجود دارد که این میزان در مشاغل مختلف متفاوت است، اما گاهی اوقات شرایط کاری به نحوی است که سلامت جسمی و روحی شخص را تحت تاثیر خود قرار می دهد.
هر ساله لیست مشاغل سخت و زیان آور در اداره کار و امور اجتماعی مشخص شده و سپس در سایت این سازمان قرار می گیرد. سامانه مشاغل سخت و زیان آور خدمتی از سازمان اداره کار برای مشاغل سخت و زیان آور است. متقاضیان می توانند با مراجعه به این سامانه به آدرس اینترنتی sakht.mcls.gov.ir درخواست خود را برای بررسی میزان سختی کار مطرح نمایند. در این مقاله توضیحات کاملی درباره سامانه مشاغل سخت و زیان آور و نحوه ورود به آن ارائه شده است.
معرفی سامانه مشاغل سخت و زیان آور sakht.mcls.gov.ir
در تعریف اداره کار و امور اجتماعی مشاغل سخت و زیان آور بدین شکل تعریف شده است: "مشاغل سخت و زیان آور شامل مجموعه کارهایی است که عوامل و شرایط کار استاندار نبوده و در اثر اشتغال کارگر تنشی به مراتب بالاتر از شرایط روحی و جسمی به وی وارد می شود." اداره کار و امور اجتماعی هر ساله لیستی از مشاغل سخت و زیان آور را در سایت این سازمان منتشر می نماید.
در لیست مشاغل مصوب وزارت کار و بهداشت 110 عنوان شغلی در لیست مشاغل سخت و زیان آور قرار میگیرند. این مشاغل در گروه های کار در معدن، کار استخراج، کار در مخازن سربسته، کار مستمر در مجاورت کوره های ذوب، کار با مواد رادیو اکتیو، مشاغل مربوط به جوشکاری، کار بر روی دکلهای برق، مشاغل مربوط به آسفالت خیابانها، کار در محیط های پر سر و صدا، کار با مواد شیمیایی و کار در بعضی حوزه های پزشکی تقسیم بندی می شوند.
در گذشته فرد برای بررسی میزان سختی کار خود باید به صورت حضوری به اداره کار مراجعه می کرد. در چند سال اخیر با راه اندازی سامانه ها الکترونیکی نیاز به درخواست حضوری بسیار کمتر شده است. اداره کار و امور اجتماعی سامانه مشاغل سخت و زیان آور را به منظور طرح و بررسی درخواست میزان سختی کار مشاغل مختلف راه اندازی کرده است.
متقاضیان تنها کافی است پس از مراجعه به این سامانه به آدرس اینترنتی sakht.mcls.gov.ir، مشخصات فردی و سابقه بیمه خود را وارد کرده و سپس درخواست سختی کار خود را ثبت نمایند. پس از ثبت درخواست فرمی شامل کد رهگیری نمایش داده می شود. معمولا بعد از ثبت درخواست در بازه زمانی مشخصی کارشناسان سازمان به منظور بررسی شرایط کاری فرد در محل کار حضور پیدا می کنند.
نحوه ورود به سامانه مشاغل سخت و زیان آور sakht.mcls.gov.ir
معمولا مشاغل سخت و زیان آور در نظر اول کار کردن در ارتفاع، معدن و یا زیر آفتاب داغ تعریف می شود، اما شرایط سختی کار تنها به همین ها بسنده نمی کند. در تعریف عمومی مشاغل سخت و زیان آور شامل فعالیت هایی است که از نظر محیط کاری و شرایط فاقد استانداردهای لازم است که انجام طولانی مدت این فعالیت ها آسیب های روحی و جسمی زیادی به فرد میزند. مشاغل سخت و زیان آور طبق نظر شورای عالی کار به دو دسته یک و دو تقسیم می شود.
دسته اول: اگرچه ماهیت مشاغل سخت و زیان آور است، کارفرما می تواند با استفاده از تمهیدات ایمنی/بهداشتی سختیهای کار را حذف کند.
دسته دوم: با وجود ماهیت مشاغل سخت و زیان آور، با استفاده از تمهیدات ایمنی/بهداشتی نمی توان سختی های کار را حذف کرد. انجام این تدابیر توسط کارفرما صرفا باعث کاهش سختی و زیان آوری مشاغل می شود.
سامانه مشاغل سخت و زیان آور توسط اداره کار و امور اجتماعی به منظور ثبت و بررسی سختی مشاغل مختلف راه اندازی شده است. در ادامه این بخش راهنمای تصویری نحوه ورود به این سامانه ارائه شده است.
به منظور ثبت درخواست سختی کار ابتدا آدرس اینترنتی sakht.mcls.gov.ir را در گوگل وارد کرده و کلید جستجو را بزنید.
در صفحه نتایج اولین لینک نمایش داده شده را انتخاب نمایید.
در این مرحله شما وارد . سامانه مشاغل سخت و زیان آور شده اید.
سامانه کارا، سامانه ای است که توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، جهت حمایت از کسب و کار های آسیب دیده از کرونا راه اندازی شده است. برای اطلاعات بیشتر مقاله زیر را مطالعه کنید.
راهنمای ثبت نام در سامانه مشاغل سخت و زیان آور sakht.mcls.gov.ir
سامانه مشاغل سخت و زیان آور به منظور ثبت و بررسی درخواست سختی کار راه اندازی شده است. در این سامانه پس از وارد کردن مشخصات فردی و سابقه کار می توان درخواست سختی کار را مطرح نمود. در ادامه این بخش راهنمای تصویری ثبت نام در سامانه مشاغل سخت و زیان آور ارائه شده است.
1. به منظور ثبت نام در سامانه مشاغل سخت و زیان آور آدرس اینترنتی sakht.mcls.gov.ir را در مرورگر خود وارد کرده و کلید اینتر را بزنید. صفحه اصلی سایت مانند شکل زیر نمایش داده می شود. در اینجا کد ملی، نام و نام خانوادگی را در کادرهای مربوطه وارد کرده و گزینه ثبت نام را انتخاب نمایید.
2. پس از انجام ثبت نام صفحه ای مطابق شکل زیر نمایش داده می شود. در این صفحه مشخصات خواسته شده را وارد کرده و سپس تصویر دفترچه بیمه تامین اجتماعی را بارگذاری نمایید. در انتها کلید ادامه را انتخاب کنید.
3. گام سوم: در این مرحله باید مشخصات همه سوابق شغلی را وارد کنید. مجموع سوابق وارد شده باید با سوابق اعلام شده در صفحه قبل برابر باشد.
4. پس وارد کردن همه سوابق و تایید نهایی به شما یک رهگیری داده میشود که باید آن را در جای مناسب نگهداری کنید.
5. به منظور پیگیری وضعیت درخواست در صفحه اصلی سایت مانند شکل زیر کد ملی و کد رهگیری را وارد کرده و گزینه ورود را انتخاب نمایید.
6. در این قسمت می توانید تقاضای ثبت شده خود در سامانه را مشاهده نمایید.
7. به منظور دریافت نسخه چاپی پس از مشاهده کامل دریافت گزینه پرینت را انتخاب کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص سامانه سوت زنی وزارت کار می توانید مقاله ای که لینک آن را در قسمت زیر قرار دادیم، مطالعه نمایید.
بازیابی کد رهگیری ورود به سامانه مشاغل سخت و زیان آور
در سایت مشاغل سخت به منظور مشاهده درخواست خود می توانید پس از ورود مجدد به سایت کد ملی و کد رهگیری خود که قبلا از طریق ثبت نام در سامانه دریافت کرده اید را وارد کرده و گزینه ورود را انتخاب کنید.
اگر قبلا درخواست سختی شغل خود را در این سامانه ثبت کرده اید و اکنون کد رهگیری ورود به سامانه را فراموش کرده اید می توانید برای بازیابی کد رهگیری به سامانه مشاغل سخت مراجعه کنید. در ادامه این بخش راهنمای تصویری ارائه شده است.
1. برای بازیابی کد رهگیری ورود به سامانه مشاغل سخت و زیان آور و مشاهده درخواست ابتدا به آدرس اینترنتی sakht.mcls.gov.ir مراجعه نمایید.
2. در این صفحه عبارت فراموشی کد رهگیری را وارد نمایید. در ادامه کد ملی، شماره شناسنامه و سال تولد خود را در کادر های مورد نظر وارد کرده و گزینه ارسال را بزنید.
3. در این مرحله کد رهگیری شما نمایش داده می شود. از این کد می توانید برای پیگیری وضعیت درخواست خود استفاده نمایید.
شرایط بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور
در سامانه مشاغل سخت و زیان آور به آدرس اینترنتی sakht.mcls.gov.ir شرایط بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور بدین صورت تعریف شده است. براساس بخش اول بند (ب) تبصره 2 قانون بازنشستگی پیش از موعد در مشاغل سخت و زیان آور، افرادی که به مدت 20 الی 25 سال اشتغال در کارهای سخت و زیان آور به طور مستمر حق بیمه خود را پرداخت کرده باشند، بدون شرط سنی می توانند درخواست خود را به ادارات کار و امور اجتماعی استان ها جهت طرح در کمیته های استانی ارائه نمایند.
در ادامه این بخش شرایط بازنشستگی برای مردان و زنان در مشاغل سخت و زیان آور ارائه شده است.
1. داشتن 50 سال سن و 30 سال سابقه ((سابقه سخت و زیان آور ضربدر یک و نیم) + سابقه عادی)
2. داشتن 60 سال سن و حداقل 10 سال سابقه ((سابقه سخت و زیان آور ضربدر یک و نیم) + سابقه عادی)
بازنشستگی با حداقل 10 روز حقوق
3. داشتن 35 سال سابقه پرداخت حق بیمه بدون شرط سنی
1. داشتن حداقل 20 سال سابقه و 42 سال سن ((سابقه سخت و زیان آور ضربدر یک و نیم) + سابقه عادی)
2. داشتن 45 سال سن و 30 سال سابقه ((سابقه سخت و زیان آور ضربدر یک و نیم) + سابقه عادی)
3. داشتن 55 سال سن و حداقل 10 سال سابقه ((سابقه سخت و زیان آور ضربدر یک و نیم) + سابقه عادی)
بازنشستگی با حداقل 10 روز حقوق
4. داشتن 35 سال سابقه پرداخت حق بیمه بدون شرط سنی
5. دارا بودن 20 سال سابقه کار و 42 سال سن که با 20 روز حقوق بازنشسته میشود.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص سامانه مشاغل سخت و زیان آور به نشانی sakht.mcls.gov.ir داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره سامانه ها تماس بگیرید. کارشناسان سامانه ها تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.