اگر در خصوص اینترنت اشیا سوالی دارید
اگر در خصوص اینترنت اشیا سوالی دارید
اینترنت اشیاء یکی از مفاهیمی است که با زندگی فعلی بشر ارتباط بسیاری دارد. بسیاری از تکنولوژی ها و ابزارهایی که امروز از آن ها استفاده می شود، تحت تأثیر تکنولوژی اینترنت اشیاء هستند. پیش بینی می شود که تا چند سال آینده این تکنولوژی جایگاه مهم تری نیز در زندگی مردم پیدا کند. به علت گسترش استفاده از تکنولوژی اشیا برای بسیاری از کاربران اینترنت، این سوال پیش آمده است که اینترنت اشیا چیست؟
اینترنت اشیاء، به این مفهوم است که تمامی انسان ها و اشیاء دیجیتال، به اینترنت متصل می شوند تا از این طریق بتوانند امور مختلف را انجام دهند. اینترنت اشیا که iot نیز نامیده می شود در دنیای امروز دارای کاربرد های متعددی است. در ادامه این مقاله، مفهوم اینترنت اشیاء به همراه انواع آن و کاربرد iot در ایران صورت کامل مورد بررسی قرار گرفته است.
اینترنت اشیا iot چیست؟
با توجه به اهمیت اینترنت اشیاء در دنیای امروز، بهتر است که همه کسانی که با اینترنت سر و کار دارند، با پاسخ سوال اینترنت اشیا چیست؟ آشنا باشند. بسیاری از کاربران اینترنت، استفاده از آن را تنها محدود به اتصال کامپیوتر و موبایل به اینترنت می دانند. اما امروزه بسیاری دیگر از اشیاء و وسیله ها نیز به راحتی به اینترنت متصل می شوند و مورداستفاده قرار می گیرند.
اینترنت اشیاء به این معنی است که در کنار افراد مختلف، اشیاء روزمره در زندگی مردم نیز بتوانند به اینترنت متصل شوند و با وصل شدن به آن بتوانند امکانات بهتری را به افراد ارائه بدهند. به طور مثال در چند سال اخیر، بحث مربوط به خانه های هوشمند مطرح شده است. این خانه ها به گونه ای طراحی شده اند که بیشتر وسیله های آن به اینترنت متصل هستند و بسیاری از امور رفاهی و مدیریتی خانه، توسط همین اشیاء انجام می شوند.
همچنین مسیر یاب هایی که بر روی خودرو ها نصب می شوند، به شبکه جهانی اینترنت متصل می شوند و بهترین مسیر را به خودرو پیشنهاد می دهند. اینترنت اشیا در حوزه پزشکی نیز دارای کاربرد های متعددی است که انتظار می رود که با افزایش استفاده از اینترنت اشیاء و همچنین بیشتر شدن کاربرد iot در ایران زندگی مردم نیز در چند سال آینده راحت تر شود و همچنین حوزه بهداشت و درمان نیز پیشرفت های بسیاری داشته باشد.
انواع اینترنت اشیا
اینترنت اشیاء دارای دسته بندی های مختلفی است که هر کدام از این دسته بندی ها، دارای کاربرد های خاصی است و در موقعیت های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. کسانی که به دنبال جواب پرسش اینترنت اشیا چیست؟ هستند، باید با دسته بندی های مختلف آن نیز آشنا باشند. اینترنت اشیاء دارای چهار دسته بندی مختلف است که در ادامه این بخش، گروه بندی های مختلف آن مورد بررسی قرار گرفته است.
اینترنت اشیا تجاری: یکی از دسته بندی های اینترنت اشیاء، مربوط به حالت تجاری این تکنولوژی است. این تکنولوژی در سازمان های تجاری مورد استفاده قرار می گیرد و سیستم های مختلف سازمان را به یکدیگر متصل می کند. با استفاده از اینترنت اشیا مدیریت سازمان های تجاری راحت تر شده است.
اینترنت اشیا صنعتی: یکی دیگر از بخش هایی که اینترنت اشیاء در آن کاربرد دارد، صنعت است. در واحد های صنعتی، معمولا از تکنولوژی اینترنت اشیاء صنعتی استفاده می شود. از این تکنولوژی برای افزایش بازدهی مجموعه های صنعتی استفاده می شود.
اینترنت اشیا نظامی: از دیگر کاربرد های بسیار حساس و مهم اینترنت اشیاء این است که از آن در زمینه مدیریت و سازماندهی نهاد های نظامی استفاده می شود. ارتش کشور های مختلف، با استفاده از تکنولوژی اینترنت اشیا نظامی از تکنولوژی های مختلفی همچون ربات های نظامی استفاده می کنند. انتظار می رود که در آینده اینترنت اشیاء، بتواند روند انجام جنگ ها را دگرگون کند.
اینترنت اشیا مشتری: این نوع از اینترنت اشیاء، به منظور بهبود و توسعه بازار های فروش طراحی شده است. با استفاده از این نوع اینترنت، می توان مشتریان یک مجموعه را شناسایی کرد تا بتوان خدمات بهتری را به آن ها ارائه کرد.
اینترنت اشیا در ایران
در چند سال اخیر، ایران نیز به جمع کشور هایی که از اینترنت اشیاء استفاده می کنند، پیوسته است. iot در ایران بسیار بیشتر از چیزی که در ابتدای ورود این تکنولوژی به کشور تصور می شد، کاربرد دارد. در حال حاضر، بسیاری از کار های مهم تجاری، صنعتی و همین طور امنیتی کشور با استفاده از اینترنت اشیاء انجام می شود. با ورود این تکنولوژی به کشور، مهندسان بسیاری نیز به دنبال کسب دانش در این زمینه هستند و در حال حاضر متخصصان زیادی در کشور وجود دارند که در زمینه اینترنت اشیاء فعالیت می کنند.
در چشم انداز پیشرفت کشور، استفاده از اینترنت اشیاء در نظر گرفته شده است. استفاده درست iot در ایران، می تواند به پیشرفت بیشتر کشور منتهی شود. در حال حاضر فروشگاه های اینترنتی بزرگی در کشور مشغول به فعالیت هستند که بسیاری از این فروشگاه ها، از تکنولوژی اینترنت اشیاء استفاده می کنند. همچنین با همه گیر شدن این تکنولوژی، بسیاری از بخش های دولتی نیز در پی انجام امور خود با استفاده از اینترنت اشیاء هستند.
با توجه به گسترش روز افزون این تکنولوژی در کشور، درحال حاضر تخصص در زمینه اینترنت اشیاء یکی از تخصص های پول ساز در زمینه مهندسی کامپیوتر است. متخصصان این رشته، در صورت داشتن مهارت کافی در بازار فعلی ایران می توانند درآمد بسیار خوبی داشته باشند. در حال حاضر کسانی هم که به یادگیری این شاخه علاقه مند هستند، می توانند با تکیه بر بازار کار خوب این رشته، در این حوزه تخصص کسب کنند.
کاربرد اینترنت اشیا
علاوه بر مطالب گفته شده در بخش های قبلی برای پاسخ به پرسش اینترنت اشیا چیست؟ لازم است که به کاربرد های مختلف این تکنولوژی نیز پرداخته شود. اینترنت اشیاء، دارای کاربرد های فراوانی است. همچنین با پیشرفت سریع علم کامپیوتر به کاربرد های اینترنت اشیاء افزوده می شود. آشنایی با کاربرد های اینترنت اشیاء برای کسانی که به دنبال یادگیری این علم هستند، می تواند بسیار مفید باشد. در ادامه این بخش، برخی از کاربرد های این نوع اینترنت مورد بررسی قرار گرفته است.
خانه های هوشمند: یکی از کاربرد های مهم اینترنت اشیاء در دنیا، خانه های هوشمند است. به طور مثال یخچال در خانه های هوشمند به صورتی طراحی شده است که در صورت تمام شدن هرکدام از مواد غذایی، افراد می توانند به صورت خودکار این مواد را از فروشگاه های مختلف سفارش دهند.
مراقبت از سالمدان: یکی دیگر از کاربرد های مهم اینترنت اشیاء، مراقبت از سالمندان است. امروزه گجت هایی طراحی شده اند که دارای سنسورهای زیادی هستند. این سنسور ها، به صورت مداوم سلامت افراد سالمند را می سنجند و در صورت هر گونه مشکل در سلامت این افراد، این سنسور ها می تواند افراد نزدیک به سالمند و همچنین اورژانس را خبردار کنند.
حمل و نقل: کاربرد مهم بعدی اینترنت اشیاء، در حوزه حمل و نقل است. امروزه تکنولوژی های بسیاری همانند سیستم های مسیریاب و یا سیستم های خودکار پرداخت عوارض جاده ای به وجود آمده اند که تمامی این تکنولوژی ها از طریق اینترنت اشیاء مدیریت می شوند. همچنین خودرو های بی سرنشین که چند سالی است در حال ساخت هستند، با استفاده از اینترنت اشیاء مدیریت می شوند.
کشاورزی: از دیگر کاربرد های مهم اینترنت اشیاء، مربوط به حوزه کشاورزی است. امروزه دستگاه های مختلفی تولید شده اند که به صورت مداوم اطلاعاتی همچون میزان دما و رطوبت و رشد گیاه را می سنجد و در اختیار کشاورزان قرار می دهد. کشاورزان با استفاده از این تکنولوژی، می توانند مزرعه خود را بهتر مدیریت کنند و از بروز هر گونه ضرر جلوگیری کنند.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص اینترنت اشیا داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره سامانه ها تماس بگیرید. کارشناسان سامانه ها تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.