برای مشاوره استفاده از امکانات سامانه نپ
برای مشاوره استفاده از امکانات سامانه نپ
برای ورود مستقیم به سامانه نپ کلیک کنید.
در ادامه راهنمای تصویری استفاده از سامانه نپ به نشانی np.corc.ir ارائه شده است.
وزارت جهاد کشاورزی، در سال 1379 و با ادغام دو وزارت خانه کشاورزی و جهاد سازندگی راه اندازی شد. هدف از ایجاد این وزارت خانه، محرومیت زدایی و آبادی روستاهای کشور است که در حوزه های مختلف عمران و صنایع روستایی، منابع طبیعی، امور دام، امور عشایر، آبخیزداری و ..... فعالیت های خود را دنبال می کند. این وزارتخانه، در هر یک از سازمان ها و بخش های زیرمجموعه خود اقدام به راه اندازی سامانه های مختلفی در بستر اینترنت نموده است.
سامانه نپ np.corc.ir یکی از سایت های زیر مجموعه وزارت جهاد کشاورزی است که با هدف ارائه خدمات غیر حضوری به منظور خرید و توزیع نهاده های کشاورزی راه اندازی شده است. در این مقاله، علاوه بر معرفی سامانه نپ، در رابطه با ورود به سامانه نهاده پخش و امکانات آن، توضیحاتی را ارائه خواهیم کرد.
معرفی سامانه نپ np.corc.ir
سامانه نپ np.corc.ir به عنوان یکی از سامانه های وابسته به وزارت جهاد کشاورزی، در سال 1393 با هدف خرید توزیع نهاده های کشاورزی و دامی شامل انواع کود های و سموم کشاورزی، بذرهای کشاورزی، آب، محصولات علوفه ای و غذای دام راه اندازی شد. اگرچه نظارت اصلی بر این سامانه توسط وزارت جهاد کشاورزی انجام می شود اما پیگیری تمام مراحل ثبت درخواست خرید نهاده دامی یا کشاورزی مورد نظر تا صدور اجازه پخش آن، توسط سازمان تعاون روستایی و با حمایت وزارت جهاد کشاورزی انجام خواهد شد.
خرید هر یک از این محصولات در سامانه نهاده پخش، از طریق مراجعه تشکل ها یا افراد به سایت np.corc.ir و وارد کردن اطلاعات برای خرید هر یک از نهاده های دامی، شیر، کود و سم انجام می شود. پس از ثبت درخواست، لازم است تا آمار و اطلاعات وارد شده توسط ریاست اداره تعاون روستایی شهرستان مورد نظر تایید شده و برای بررسی و تایید، به ستاد سازمان جهاد کشاورزی در بخش مورد نظر ارسال شود. پس از این مرحله، اطلاعات مورد نظر به مرکز استان ارجاع داده شده و در صورت تایید نهایی، مرحله استخراج اطلاعات به منظور صدور اجازه خرید و پخش نهاده دامی یا کشاورزی مورد درخواست صادر خواهد شد.
راهنمای ورود به سامانه نپ np.corc.ir
در سامانه نپ np.corc.ir، امکان خرید انواع نهاده های دامی و کشاورزی مورد تایید در سایت وزارت جهاد کشاورزی وجود دارد. به این منظور، لازم است تا درخواست خرید توسط تشکل ها یا افراد متقاضی و با نظارت مسئولین اداره تعاون روستایی شهرستان مورد نظر، در این سامانه ثبت شود.
به منظور ثبت این درخواست یا استفاده از خدمات ارائه شده در سامانه نهاده های پخش یا همان سامانه نپ، لازم است تا ابتدا به سایت این سامانه به آدرس np.corc.ir وارد شده و با تکمیل اطلاعات و آمار خواسته شده، درخواست خود را برای خرید نهاده دامی یا کشاورزی مورد نظر، ثبت نمایید. برای ورود به این سامانه، مراحل زیر را دنبال نمایید.
عبارت "سامانه نپ" را در گوگل جستجو کرده و بر روی اولین لینک نمایش داده شده کلیک کنید. برای ورود مستقیم به سامانه، می توانید آدرس np.corc.ir را در مرورگر خود وارد نمایید. در صفحه نمایش داده شده، نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نموده و با درج عبارت امنیتی در کادر مشخص شده، بر روی گزینه "ورود به سامانه" کلیک کنید.
پس از ورود به حساب کاربری، از منوی موجود در حسابتان، بخش خرید نهاده دامی مورد نظر را انتخاب کرده و پس از وارد کردن اطلاعات خواسته شده، درخواست خود را ثبت نمایید. توجه داشته باشید، در صورتی که نام کاربری و کلمه عبور را در اختیار ندارید، لازم است تا با مراجعه به سازمان جهاد کشاورزی یا اداره تعاون روستایی شهرستان محل زندگی خود، نسبت به ثبت نام در این سامانه و تشکیل پرونده و دریافت نام کاربری و رمز عبور اقدام نمایید.
امکانات سامانه نپ
در سامانه نپ np.corc.ir، دو بخش متفاوت برای متقاضیان خرید نهاده و مسئولین ذیربط در اداره تعاون روستایی هر بخش در نظر گرفته شده است. در بخش مربوط به متقاضیان خرید نهاده، امکان خرید و توزیع نهاده های کشاورزی و دامی مورد تایید سازمان تعاون روستایی و وزارت جهاد کشاورزی وجود دارد. در این بخش، فرد متقاضی پس از تشکیل پرونده در اداره تعاون روستایی شهرستان خود و دریافت نام کاربری و رمز عبور، امکان ثبت درخواست برای خرید نهاده دامی و کشاورزی مورد نظر خود را خواهد داشت.
در بخش ویژه مسئولان و شاغلان در اداره تعاون روستایی هر بخش، علاوه بر امکان خرید و توزیع نهاده های دامی و کشاورزی در صورت درخواست متقاضیان، امکانات مختلف دیگری شامل دریافت موجودی پایان سال، آمار مربوط به اشخاص، سهمیه های افراد، خرید ها، اطلاعات مرتبط با حمل، توزیع و فروش نهاده ها به تفکیک نام و نوع نهاده و گردش های مالی حاصل از خرید و فروش نهاده ها به تفکیک هر سال وجود دارد.
در بخشی از این سامانه، امکان گزارش گیری دوره ای نیز برای مسئولان ذیربط فراهم شده است و هر یک از بخش های مالی، موجودی نهاده و آمار اشخاص و سهمیه ها، قابلیت ارائه به صورت گزارش های دوره ای در صورت درخواست مسئولان بالاتر را دارند.
در سال های اخیر با توجه به قوانین موجود جهت توسعه دولت الکترونیک، وزارت جهاد کشاورزی اقدام به راه اندازی سامانه های مختلفی کرده است. یکی از انواع سامانه های راه اندازی شده توسط آن، سامانه سماک جهاد کشاورزی می باشد. این سامانه امکان دریافت و صدور انواع مجوزها و کسب و کارهای حوزه کشاورزی را فراهم نموده است.
اگر بعد از خواندن این مقاله، سوال یا ابهامی در خصوص سامانه نپ np.corc.ir داشتید هم می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره سامانه ها تماس بگیرید. کارشناسان سامانه ها تمام سوالات شما را به کامل ترین شکل ممکن پاسخگو هستند.
پاسخ مشاور: سلام. بله.